Kohtumine Tampere stipendiaatkirjaniku Kristiina Harjulaga

1 minut

Praegu 63-aastane Kristiina Harjula lõpetas Tampere ülikooli 30 aastat tagasi. Pärast seda on ta töötanud ajakirjanikuna erinevates Soome ajakirjades-ajalehtedes, viimased 20 aastat vabakutselise ajakirjanikuna. Ta on kirjutanud peamiselt ajakirjadesse, nt tuntud väljaannetesse Kotiliesi, Anna, Hyvä Terveys ja ET. Kõige südamelähedasemad tööd on talle olnud intervjuud inimestega – Harjula on kirjutanud persoonilugusid teaduse ja kultuuriga seotud inimestest, aga ka täiesti tavalistest inimestest, kellel on olnud mõni tähtis ja kaasinimesi puudutav lugu rääkida.

Kristiina Harjula ütleb, et ta on alati tundnud huvi ka fiktiivse kirjutamise vastu. Kolm aastat tagasi sai ta sisse Viita-akadeemiasse, mis on Tampere ülikooli, Tampere linna ja rahvaülikooli ühine, kolmeaastane loomingulise kirjutamise kool. Viita-akadeemiast kuuleme lähemalt kirjandusõhtul, kus Kristiina Harjula on lubanud kuulajaid valgustada kirjanikuks saamise teemal.

Harjula sai oma esimese romaani käsikirja hiljuti valmis, ja ootab nüüd kirjastustelt tagasisidet. Ta ei pea ennast veel kirjanikuks, aga tiitel „kirjutaja“ sobib talle väga hästi.

Tere tulemast kirjandusõhtule! Sissepääs tasuta.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp