Eesti filmid Helsingi rahvusvahelisel filmifestivalil „Rakkautta & Anarkiaa” 16.-26.9.2010

1 minut

Laupäeval 18. septembril on Eesti filmide päev, mis algab kell 18 klubis Dubrovnik (Eerikinkatu 11, Helsingi) Eesti režissööride vestlusõhtuga Smeds Ensemble produtsendi Eeva Bergrothi juhtimisel. Õhtu jätkub Manfred Vainokivi filmide seltsis. 1964. aastal sündinud filmirežissööri, operaatori ja produtsendi uuemad ja tuntumad taiesed on dokumentaalfilmid „Maestro” (2009), „Emumäe Eedi ja Lobi küla Kristjan” (2009), „Nagu kärbeste sumin” (2010).  Režissöör on klubiõhtul ka ise kohal, teda intervjueerib Eeva Bergroth, ning näidatakse filme: “Valli baar”, “Elu on lill” ja „Emumäe Eedi ja Lobi küla Kristjan”.
 
Pärast filmisessiooni astub Dubrovniki lavale Eesti-Soome bänd Popidiot koosseisus Hendrik Luuk, Matti Peura ja Rein Fuks. Popidiot kuulub plaadifirma Seksound alla ja neil on ilmunud kaks albumit:  2006. aastal album „1111” ja 2009. aastal „Antenna of Love”. Popidiot võitis veebruaris 2010 Eesti muusikaauhindade jagamisel 3 auhinda: aasta parim elektroonikaartist, aasta parim muusikavideo ja aasta ansambel. Samuti mängib klubis funk´i ja soul´i mõjutustega muusikat eestlasest DJ Kayot.
 
Täpsem info festivali veebilehel: http://www.hiff.fi/
 
„Rakkautta & Anarkiaa” filmifestivali Eesti päeva aitavad korraldada Eesti Instituut Soomes, Eesti Suursaatkond ja Tuglase Selts, toetab Eesti Kultuuriministeerium. 
 
 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp