Eesti koorid ülemaailmsel kooriolümpial võidukad

2 minutit

Euroopa Kultuuripealinna Segakoori peadirigendi Veronika Portsmuthi sõnul on kõik kolm Eestit esindanud koori esinenud konkursil üliedukalt. Võidetud auhindade hulga poolest on Eesti hetkel edukaim koorilaulumaa Euroopas.

ETV “Laululahingu” saateks loodud, seal finaali jõudnud ja tänaseks vaid pooleteist aastat tegutsenud Euroopa Kultuuripealinna Segakoori jaoks on kahe kulddiplomi võitmine erakordne saavutus. “Ühtpidi võistlesime kooridega, kes on aastaid kokku laulnud, teisalt on tohutu tahe ja energia need kaks märksõna, mis on meie koori alati iseloomustanud,” selgitas Portsmuth edu tagamaid.

Euroopa Kultuuripealinna Segakoor oli ka viie koori seas, kes valiti konkursil osalejate seast välja esinema üleeile õhtul Shaoxingis toimunud galakontserdile “Choral Fireworks”. Hiina Kesktelevisiooni poolt üle kantud kontsert jõudis sadade miljonite inimesteni.

Särav ja edukas esinemine on eestlasi kui laulurahvast ja Tallinna kui tuleva-aastast Euroopa Kultuuripealinna tutvustanud kümnetele tuhandetele kooriolümpiale ja samas piirkonnas toimuvale Expo maailmanäitusele kogunenud inimestele tervest maailmast.

15. – 26. juulil Hiinas toimuval, ka kooriolümpiana tuntud üritusel World Choir Games 2010 võistlevad nii avatud kui tšempionite konkursitel 20 kategoorias kokku 470 koori 80 riigist üle maailma. Tänavu kuuendat korda aset leidvad maailma koorimängud on suurim rahvusvaheline koorimuusika konkurss, mis toimub iga kahe aasta tagant. Maailma koorimängude koduleht: www.interkultur.com/world-choir-games 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp