PEALELEND: Laine Jänes, kultuuriminister

2 minutit

Kas on ilmnenud avalikkusele teadmata asjaolusid, mis takistavad Marko Lõhmuse jätkamist EK juhina? Milliseid?

Olen Marko Lõhmusega mitu aastat koos töötanud ja pean teda heaks eksperdiks. Oma kogemuste ja asjatundlikkuse tõttu saigi ta ju kohusetäitjana aasta tagasi ametisse määratud.  Seega pole konkurss korraldatud andmaks hinnangut tema tööle. Avaliku konkursi mõte on sõeluda kandidaatidest parim võimalik ja Marko Lõhmus on kõigiti oodatud konkursil osalema.

Mis annab alust eeldada, et uuel konkursil saadakse võimekam juht kui praegune?

Avalike konkursside formaat ongi selle jaoks hea, et saada tööturust ja võimalikest kandidaatidest värske ülevaade ning leida parim juht.

Millistel põhjustel on muudetud konkursi  tingimusi? Miks ja kelle huvides on loobutud kõrgharidusnõudest sellel ametikohal?

Juba aastaid kehtiv seadus ei nõua tegelikult riikliku etendusasutuse direktori kandidaadilt kõrgharidust, oluline on muusikaline haridus ja valdkonna suurepärane tundmine, pealegi ma ei müstifitseeriks liialt lõpudiplomite olemasolu. Loeb ikka inimene ise – koos isikuomaduste, kogemuste ja teadmistega, mitte üksnes paber. 

Kas ja kuidas on muudetud konkursikomisjoni liikmeskonda mullusega võrreldes?

Konkursikomisjoni koosseisu pole ma veel käskkirjaga kinnitanud. Kindlasti saab see aga olema, nagu meil tavaks, laiapõhjaline, otsustamisse kaasatakse olulisemad muusikavaldkonna organisatsioonid.

Kas on hinnatud-analüüsitud, mida sage juhi vahetamine asutusele tähendab?

Loomulikult olen seda käsitlenud nende arutelude  raames, millele eespool viitasin. Otsus, et kõige õigem on uus konkurss välja kuulutada, ongi sündinud nende arutelude tulemusena. Pean Eesti Kontserdist jätkuvalt väga lugu ja soovin sellele organisatsioonile parimat.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp