U.S Baltic Foundationi auhindade eestlastest laureaadid on Arvo Pärt ja Enn Kunila

1 minut

Helilooja Arvo Pärdi auhindamisel tõsteti esile tema nüansirikast helikeelt ning hiljuti, pärast 37-aastast vaheaega valminud 4. sümfooniat „Los Angeles“ ja selle edukaid ettekandeid Los Angeleses ja Californias. Auhind määrati Arvo Pärdile silmapaistva panuse eest eesti kultuuri arendamisse.

Ettevõtjast kunstikollektsionäär Enn Kunilale omistati Baltimaade filatroopiaauhind eesti kunsti ja kultuuri tutvustamise ja toetamise eest. Tunnustati tema heategvuslikku tööd kunstinäituste korraldamisel, erinevate kunstiraamatute väljaandmisel ning kunsti ja kultuuri tutvustavate ürituste läbiviimisel.

„Pean lugu põhimõttest – kunst on Eesti visiitkaart ja rahvaste ühendaja,“ ütles Enn Kunila auhinda vastu võttes. Arvo Pärdile määratud auhinna võttis vastu tema poeg.

Varasematel aastatel on U.S Baltic Foundationi auhinna saajate hulgas olnud president Toomas Hendrik Ilves, ettevõtja Steve Jürvetson, modell Carmen Kass jt.

U.S Baltic Foundation on 1990ndate aastate alguses loodud mittetulundusühing, aitamaks Baltimaid rahvusvahelisel tasandil taasiseseisvunud noorte riikidena. Tänapäeval on U.S Baltic Foundationi eesmärk tugevdada USA ja Baltimaade suhteid.

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp