Hooaja lõpu hõimuõhtu 12.05

1 minut

Režissöör Mart Taevere dokumentaalfilm “Suguvõsa” valmis 2009. aastal, selle produtsent on Ants Vist (Polarfilm), käsikirja autorid Mart Meri ja Mart Rannut, toimetaja Jaak Prozes.

 Hooaja lõpuõhtul tänab hõimurahvaste koostööd arendav Fenno-Ugria Asutus kõiki koostööpartnereid ja soome-ugri rahvusseltside esindajaid.

Fenno-Ugria hõimuõhtud Tallinna Vanalinna Muusikamajas jätkavad 2001. aastast alates tegutsenud hõimuklubi traditsiooni. Hõimuõhtutel astuvad üles soome-ugri rahvaste, nende kultuuride ja keeltega seotud inimesed kaugelt ja lähedalt. Esinevad ka kohalike soome-ugri seltside liikmed.

Hõimuõhtutel tähistame teemakohaste ettekannete, filmide ja muusikaga hõimurahvaste tähtpäevi. Jaanuaris pidasime koos udmurtidega nende rahvuskirjaniku Kuzebai Gerdi sünniaastapäeva, veebruaris saami rahvuspüha ja soomlaste Kalevala päeva. Märtsis toimus Ungari 1948. a revolutsiooni aastapäeva õhtu ning aprillis ersa keele päeva ja mari sangari päeva üritused. Novembris on plaanis tähistada liivlaste rahvuslipu päeva.

Hõimuõhtud annavad eestlastele teadmisi erinevate soome-ugri rahvaste ajaloost ja kultuurist ning elavdavad suhtlemist eri soome-ugri rahvaste kogukondade vahel. Fenno-Ugria hõimuõhtuid toetab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, õla on alla pannud ka Hõimurahvaste Programm. 

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp