Kirjanduspreemia “Esimene samm” tänavune laureaat on Margit Sirenzky

1 minut

Tänavusele “Esimese sammu” konkursile esitati kokku 5 preemia statuudile vastavat kandidaati, esitatud tööde seas oli kaks proosapala ja kolm luulevalikut. “Nagu preemiat üle andes tõdes ka žürii esimees Hannes Varblane, olid esitatud luulevalikud tänavu üsna ühesuguse tasemega ning jäid mõjuvuselt proosale pisut alla. Kahest proosapalast valis žürii välja Margit Sirenzky “Raadio” kui silmapaistvalt hästi komponeeritud ja tervikuks seotud lühiloo,” ütles Eesti Kirjanduse Seltsi teadussekretär ja kirjanduspreemia žüriiliige Marja Unt.

Žürii koosseisu kuulusid veel Lugemisaasta projektijuht Krista Ojasaar, kirjanik ja selle aasta festivali patroon Hannes Varblane, Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees, kirjanik ja literaat Berk Vaher ning “Esimene samm” 2009. aasta laureaat Berit Kaschan.

Aastal 2007 MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista poolt Tartu Kultuurkapitali juurde loodud kirjanduspreemia  “Esimene samm” abil soovitakse edendada Eesti kirjanduselu. “Esimese sammu” preemiale saavad kandideerida autorid oma ilukirjanduslike debüüttekstidega, mis on eelneva aasta jooksul perioodikas avaldatud.

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp