Koondatute Kunsti Keskuse ümarlaud

1 minut

Osalevad:  Johnson & Johnson, Jaak Kilmi, Meelis Muhu, Jane Soots (Töötukassa), Herdis Soorsk (KKK osaleja), Margit Säde, Anna Škodenko ja Airi Triisberg.

Ümarlaud on kokku kutsutud selleks, et koos arutleda  Koondatute Kunsti Keskuse eesmärgi, kriitilise potentsiaali ja võimaliku tuleviku teemadel.

Seoses 2009.aasta kevadel Eestis valitseva majanduslanguse ja sellest tuleneva töötuse suurenemisega ühiskonnas tekkis  Eesti Kunstiakadeemia tudengitel idee pakkuda koondatutele kunstitegemise võimalust. Tallinna Postimaja teisele korrusele  loodi nädalaks ajaks Koondatute Kunsti Keskus, mis andis töö kaotanud inimestele erinevate töötubade näol võimaluse kokku  tulla ja endale olulisi teemasid sõnastada.

Diskussioonis osalemiseks  on eelnevalt soovitatav ära vaadata Blue Collar Blues näitusel eksponeeritud Koondatute Kunsti Keskusest valminud dokumentaalfilm  ja “Monteeri enda elu ise” töötoas valminud koondatute videoklipid. Dokumentaalfilm annab oma esimeses pooles ülevaate keskuse ettevalmistusprotsessist,  toimunud aruteludest ja organiseerimisel tekkinud raskustest. Filmi teine pool portreteerib „Monteeri enda elu ise“ töötoas osalenuid ja nende filmitud videoklippe.
Ühiste arutelude, filmimise ja monteerimise tulemusel on valminud 7 väga erinevast keskkonnast pärinevat lugu, mis peegeldavad Eestis hetkel aktuaalseid
sotsiaalprobleeme. Keskuse dokumentatsioon on näitusel saadaval ka DVD-kogumikul.

Kõik huvilised on oodatud! Sissepääs on tasuta

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp