2019. aastal toimus ligi 2 miljonit näitusekülastust

1 minut

2019. aastal korraldati kunstinäituseid üle kogu Eesti: kokku 23-s erinevas linnas, alevis või külas. Statistikasse on kogutud 82 näituseasutuse info, mis asuvad Haapsalus, Jüris, Jõhvis,  Karepal, Keila-Joal, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Paides, Pärnus, Põltsamaal, Rakveres, Raplas, Tallinnas, Tartus, Türil, Valgas, Vana-Kasepääl, Varnjas, Vaskjalas, Viinistul, Viljandis, Võrus.

Võrreldes 2018. aastaga on statistikas kajastunud näitusemajadest tegevuse lõpetanud Brivibas galerii Valgas. Juurde on tulnud kaks suurt näituseasutust: Fotografiska Telliskivi Loomelinnakus ja Kai Kunstikeskus Noblessneri kvartalis. Fotografiska avamisnäitus jõudis ka 2019. aasta kümne enimkülastatud näituse hulka. Viljandis alustas tegevust Rüki galerii.

2019. aastal toimus kokku 966 kunstinäitust, mis on mõnevõrra rohkem kui 2018. aastal. Peaaegu pooled neist toimusid Tallinnas (417 näitust, 39 näitusemaja), teisel kohal oli Tartu (151 näitust, 8 näitusemaja) ja kolmandal kohal Kuressaare kus toimus kokku 63 näitust (5 näitusemaja).

Loe kogu statistikat koos graafikutega siit

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp