EKerL aastanäitus “MikroEesti – MakroEesti”

2 minutit

Teelolija pilgu alt libisevad mööda metsad, põllud, heinamaad, kurepesad, külad ja inimesed. Mõte läheb rändama, tekivad mälupildid ja seosed, sealt omakorda mured ja rõõmud, unistused ja lootused.
Õnneks on keraamikutel SAVI – materjal, milles kõike eelmainitut väljendada. Kui kohtuvad savi mälu ja inimese käsi, võib tulemuseks olla nii üllatus kui äratundmisrõõm.
Seda kõike pakuvad keraamikud näitusel “MikroEesti – MakroEesti”, kus nende isiklik suhe Eestisse ja kõigesse sellega seonduvasse leiab väljenduse väikestes ilmekates vormides, detailides, faktuurides või erineva töötlusega pindades. Detailidest moodustub muster, mis on seda huvitavam, mida mitmekesisemad on detailid. Nii saab mikrost makro ja tekib tervik, üks võimalik vaade Eestile aastal 2014.
Reedel, 8. augustil kl 17.00 avatav näitus algab Tõrva Linnavalitsuse hoonest ja ulatub ka linnaruumi: kohalikes parkides ja aedades võib leida suuremaid keraamilisi taieseid.
Näitusel osalevad: Mari Ait, Ingrid Allik, Urmas Bereczki, Eva Berg, Georg Bogatkin, Haja Eist, Reeli Haamer, Merike Hallik, Kadi Hektor, Kaupo Holmberg, Sergei Isupov, Pille Kaleviste, Tiina Kaljuste, Karin Kalman, Kersti Karu, Üllo Karro, Milvi Korela, Jaana Kormašov, Külli Kõiv, Kersti Laanmaa, Triinu Maide-Safin, Sofia Markarova, Maia Noorväli, Henriette Nuusberg-Tugi, Aigi Orav, Urmas Puhkan, Rave Puhm, Kadri Pärnamets, Ülle Rajasalu, Rita Randmaa, Anu Roosma, Aino Saan, Kristel Saan, Kärt Seppel, Marget Tafel, Kattri Taklaja, Ene Tapfer,  Annika Teder, Anne Türn, Mare Vichmann, Helle Videvik, Annika Vilippus, Viive Väljaots, Õnne Õunap, Meedi Ümar.

Näitus jääb avatuks kuni 15. augustini.
Tõrva Linnavalitsuse hoone I ja II korrusel, Kevade tn 1
Avatud: 11. – 15. august kl 14 – 19.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp