Osale! Külluslik pakkumine

2 minutit

Ei hakka siinkohal arutama, mida kõike siinne suvi festivali määratluse all pakub. Väga mitmekesist pilti täiendavad veel mitmesugused muusikapäevad, kontserdisarjad ja -tuurid, nii et iga üks peaks leidma oma. Kellele kõrgtasemel Pärnu muusikafestival (14. – 20. VII), mille kvaliteeti kinnitab valimine ResMusica Euroopa suvefestivalide kataloogi  60 klassikalise muusika ja tantsu festivali hulka, kellele Rannapungerja intiimsemad tuletornikontserdid (25. – 26. VII) või elitaarsem II Eivere klaverifestival (1. – 3. VIII).
Kui spordisõpradest eeskuju võttes meie muusika ja muusikutega mööda festivale kaasa reisida, siis võiks terve maailma ära näha. Sel nädalavahetusel Kaluga kandis maailmamuusikafestivalil „Metsik münt” („Dikaja mjata”) Svjata Vatrat, Bombillazt ja Ro:Torot kuulata, homme osa saada Mirjam Tally uudisteose „Lindude seltsis” esiettekandest, mille teeb Aare Tammesalu (tšello) Chişinău nüüdismuusika festivalil või Opera Northi Wagneri „Jumalate huku” uuslavastuse esietendusest Leedsis, kus Siegfriedi laulab Mati Turi.
Kui Tallinna Kammerorkestri kontsertidele lähipäevil Hiinas enam ei jõua, siis võiks pilgu tagasi siin toimuvale pöörata, kus täna algavad festival „Kassari kitarrid” ja Kuressaares vanamuusikale keskenduv ajatu muusika festival. Ise valin küll Nargeni festivali avakontserdi Estonia kontserdisaalis. Seda kolm kuud kestvat ja läbi mitme paiga kulgevat muusikapidu võib võtta kui telge, mille ümber oma kunstisuvi põimida, sest siin pakutakse laia valikut Naissaare esimesest laulupeost ja nüüdistantsuetendusest Arvo Pärdi Grammy-plaadi kontserdini septembrikuistel Arvo Pärdi päevadel. Ja kammerorkestrigi jõuab enne nende Hiina-sõitu ära kuulata, sest homme on nad koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tõnu Kaljustega Haapsalus Kreegi päevadel, kus Cyrillus Kreegi „Requiem’i” kõrval saab esiettekande Tõnu Kõrvitsa uus töö „Paabeli jõgede kaldal”.
Siinsed soovitused on nimetamata jäänute suhtes ülekohtused, nii et usaldage ennast! „Ka kontserdilkäimist võiks võtta kui loomingut,” soovitab Tarmo Johannes eelmises Sirbis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp