Olulised nähtamatud

2 minutit

Marra Lampi (s. 1948) teosed on kui väikesed detailid suurematest töödest. Kunstnik arutleb filosoofilistel teemadel ja püüab vahendada vaatajale nende tähendusi.
„Praegu olen huvitatud nähtamatutest asjadest. Näiteks sinivetikatest (Cyanophyta-bakterid). Need on ilmselt esimesed elusvormid maailmas. Nende ületamatu edu põhjus on see, et nad suutsid esimesena kasutada valgust. Need bakterid toodavad suurema osa meie atmosfääri hapnikust. Aga meie paneme hapnikku tähele alles siis, kui seda pole, kuna see on meie eksisteerimise eeldus,“ mõtiskleb Marra Lampi.
„Samuti on ka emade tehtud töö elule oluline. Mõte tärkas, kui vaatasin telekast koolitulistamisi. Enne, kui need noored jõuavad üksteise tulistamiseni, on keegi, tavaliselt ema, rabanud aastaid nende heaolu eest, teinud neile süüa, pesnud pesu, koristanud. Selline olend on liiga väärtuslik, et teda tappa.“
Marra Lampi on õppinud kunsti Inglismaal Bournville’i kunsti- ja tehnikakoolis aastatel 1974–75 ning täiendanud end Lahti kunstikoolis ja Tampere rakenduskõrgkoolis. Tal on olnud mitmeid näitusi nii Soomes kui ka välismaal. Ta on nii Tampere kunstnikeliidu kui ka Soome kunstnikeliidu liige.
Tampere Maja galerii on avatud iga päev kl 9–18 aadressil Jaani 4, Tartu. Näituse külastamine on tasuta.

Marra Lampi filosoofilised tööd Tampere Maja galeriis 05.–09.06.2014

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp