„Kaks päeva, üks ööd“ kinodes

2 minutit

Haaravas, suurepärase narratiiviga teoses käsitletakse realistlikult probleeme, mis on ka tänapäeva Eestis paljudele inimestele hingelähedased – näiteks on filmi peategelaseks päikesepaneele tootvas tehases töötav Sandra (Cotillard), kes pärast haiguspuhkuselt naasmist avastab, et tema töökoht on otsustatud koondada. Kolleegi ja elukaaslase mahitusel otsustab Sandra oma töökoha pärast aga võidelda ning aega on tal selleks täpselt üks nädalavahetus – kaks päeva ja üks öö.

Mõjuv film oli ennustuste kohaselt üks tugevamaid pretendente Kuldsele Palmioksale, kuid hoolimata kaotusest on jätkuvalt tegu suurepärase jätkuga vendade Jean-Pierre ja Luc Dardenne’i senisele loometööle. Vendade jaoks on tegu juba viienda Kuldse Palmioksa nominatsiooniga – kahel korral on nad ihaldatud auhinna ka võitnud, filmide „Rosetta“ (1999) ja „Laps“ (2005) eest.

Kuldsest Palmioksast ilmajäämisest vast suuremgi üllatus oli paljudele kriitikute jaoks see, et filmifestivali parima naisnäitleja auhinna vääriliseks ei peetud Marion Cotillardi, kelle osatäitmist on peetud samaväärseks temale Oscari toonud Edith Piafi rolliga 2007. aasta filmis „La Vie en Rose“. 

Erakordseks võib pidada ka asjaolu, et sellise tasemega väärtfilm linastub Eestis vaid kaks nädalat pärast Cannes’i esilinastust. Võrdluseks: eelmise aasta Kuldse Palmioksa võitnud „Adele’i elu“ jõudis Eesti kinodesse alles 11 kuud pärast Cannes’i esilinastust. Üldse on Eesti maailmas alles kolmas riik, kus film jooksma hakkab – meist varem hakkas film linastuma vaid tootjamaades Prantsusmaal ja Belgias. Briti kinolinadele jõuab film alles augustis ning Saksamaale alles oktoobris.

Lisaks kinole Sõprus hakkab film linastuma ka Tallinnas Coca Cola Plazas ja kinos Artis ning Tartus kinos Ekraan.

Filmi lühitutvustus: http://kinosoprus.ee/et/movie/kaks-paeva-uks-oo

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp