Ove Büttneri värvimaailm näitusel

2 minutit

 

Peamiselt koloristina tuntud  maalikunstnik on väärtustanud ajaloolisi maalitehnikaid, nii laseermaali kui ka  20. sajandi algusaastaist tuttavat puäntillistlikku maalitehnikat. Kunstnik on mõtisklenud puäntillismi üle (ta ise eelistab ingliskeelset terminit pointillism) ja kirjeldanud oma tehnikat järgnevalt:
 
“Mis on primaarne – kas punktide/täppide abil vormi modelleerimine või üldmulje, välisilme, päikesevalguse käes värelev õhk, milles murduvad heledad, selged, puhtad, segamata toonid spektri ulatuses? …. Erinevalt neoimpressionistidest ja puäntillistidest ei maali mina kunagi valgele lõuendile, vaid maalin pildi eri värvi (asuursinise, lasuurrohelise või roosaka) krundi peale laseerivalt, s.o poolläbipaistvalt puna-rohe-kollakate toonidega, mille järel võib asuda n-ö täpitama.“
 
Ove Büttner on sündinud 1959. aastal Tallinnas ning õppinud 24. ja 46. keskkoolis.
1989. aastal lõpetas ta Eesti Riikliku Kunstiinstituudi tahvelmaali eriala, tema juhendajaks oli Enn Põldroos. Aastatel 1981–1983 oli ta ENSV Riiklikus Kunstimuuseumis restauraator, hiljem aga on tegutsenud vabakutselise kunstnikuna. Ove Büttner on aastast 1990 Eesti Kunstnike Liidu liige. Tema töid on eksponeeritud  Saksamaal, Rootsis, Soomes, Kanadas ja Eesti kunstigaleriides.
 
Tartlastel on olnud võimalus nautida kunstnik Ove Büttneri loomingut linnaraamatukogu ruumides juba  alates 2006. aastast, enamasti ajal, mil kevadest saab suvi. Näitus „Punane ja roheline“ on avatud muusikaosakonna galeriis ning II ja III korruse fuajees  kuni 26. juunini tööpäevadel raamatukogu lahtioleku aegadel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp