Karikatuurinäitus „Elavad tänavad“

1 minut

Kas te olete kunagi mõelnud, milliseid pilte loovad karikatuurikunstnikud näiteks Türgis või Hiinas või ehk Brasiilias? Või kuidas näevad elu tänavatel lähinaabritest karikaturistid Poolast, Montenegrost, Bulgaariast, Belgiast või näiteks Ukrainast? Rääkimata siis juba Eesti karikaturistidest! Näitusele eelnevale võistlusele saabus töid 46-st riigist, kokku 152 autorilt ligi 600 tööd, geograafiliselt on haaratud Euroopa, Aasia, Põhja- ja Lõuna-Ameerika, Aafrika ja Austraalia, vaid pingviinid Antarktikast ei osalenud.

Karikatuur ei ole lihtsalt üks naljapilt, vaid esindab tihtipeale kahte või rohkematki alamdimensiooni. Karikatuur suudab üheaegselt edastada erinevaid emotsioone – lisaks huumorile ka kriitikat, satiiri, solvangut, irooniat jne. Sedapuhku toome vaatajateni valiku karikatuurikunstnike nägemustest, kuidas nemad esitlevad tõeselt humoorikat või pateetiliselt satiirilist kuvandit elust tänavatel. Vaadakem ringi ja me näeme elu läbi huumoriprisma, mis on nii erinev päriselust, kuid samas nii sarnane.
Olete oodatud külaline Eesti aasta ühele olulisemale huumoriüritusele, mis garanteerib teile hea tuju ja positiivse emotsiooni, sest naer on terviseks!
 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp