Alanud on Hiiu Folgi piletimüük

1 minut

Juba kümnendat korda toimuva peresõbraliku ja alkoholi vaba festivali peateemaks on sel aastal Põlvest põlve. Hiiu Folgil astuvad üles kõrvuti nii vanad kui noored tegijad, kuuleb nii aastasadade tagant pärit muusikat kui kaasaegset autoriloomingut. Astrid selgitab, et sageli muutub ka autorilooming pärimuseks, kui nende laulude saatel juba uued põlvkonnad üles kasvavad. Näiteks nagu Justamendi, Jaan Tätte, Chalice’i või Jääääre muusika, mida Hiiu Folgil ka kuulda saab. Lisaks on oodata siia folgibände Islandilt ja mujalt.

Põlvkondadade vaheliste sidemete hoidmine ja loomine on oluline ka festivali kõrvalprogrammides. Näiteks toimuvad siin mitmed töötoad, kus õpivad külg-külje kõrval pilli ja tantse väikesed ja suured ning ka festivali avapeaoks valmiv tantsuetendus on sellest teemast inspireeritud.

Festivali kontserdeid kuuleb üle Hiiumaa eri kohtades. Pealava asub Kassari kiigeplatsil, ent avakontsert toimub neljapäeval, 19. juulil Kärdla laululaval, kus koos orkestriga esinevad Laura Remmel ja Anu Taul. Ürituse lõpetame tavapäraselt pühapäeval kirikukontsertidega üle kogu Hiiumaa.

Täpsemat infot festivali kava, piletihindade ja majutusvõimaluste kohta leiab www.hiiufolk.ee või meie Facabooki lehelt.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp