Naissoo jälgedes – head eesti muusikat läbi kolme aastakümne

1 minut

 
Tänavune Naissoo-nimeline konkurss Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis, kus osalejad on üle Eesti, on juba kolmekümnes. Võistluselt on loomingutuule tiibadesse saanud paljud noored muusikud, nüüdseks tuntud heliloojad ja interpreedid. Suur osa seal kõlanud muusikast elab oma elu edasi ja kogub kuulajaid nii kontserdilavadel kui raadioeetris. Võistluse ümmarguse tähtpäeva puhul meenutabki „Talvejazz” kontserdiga Uno Naissood ja konkursi säravamaid palu.
 
Laupäevasel kontserdil esinevad Urmas Lattikase ansambel, kes oli konkursi esimeste võitjate seas ning rokiväega Power Play, kes pälvis esikoha mullu. Instrumentaalansamblitest astub veel üles maailmamuusikat ja jazzirütme ühendav ansambel Abrahams Café, Laur Telliskivi toob värske hinguse klaveritrio muusikasse, esinevad ka mainekad jazzmuusikud Jaak Sooäär, Kristjan Mazurtšak jt. Lauljatest pakuvad mõnusaid hetki Helin-Mari Arder, Kaire Vilgats, Laura Junson, Liina Saar ja Tuuli Velling. Paljudele neist esinejatest on heaks eeskujuks olnud Otsa-kooli rütmimuusika osakonna rajaja, helilooja Uno Naissoo loomingu meloodilisus, harmooniarikkus ja helikeele värskus.
 
Kontsert 22. märtsil kell 16 Kumu auditooriumis korraldatakse koostöös Otsa-kooli rütmimuusika osakonnaga. Tänavune Uno Naissoo nimeline loomingu- ja interpretatsioonikonkurss toimub 6. aprillil Otsa-kooli saalis.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp