Maria Valdmaa Londonis võidukas

2 minutit

III voorus saatis lauljaid Londoni Händeli orkester, dirigent oli Laurence Cummings. Valdmaa esitas seal retsistatiivi ja aaria Händeli ooperitest „Acis ja Galatea” ning „Rinaldo” ja aaria ooperist „Lotario”. Finaali pääsesid veel kolm briti lauljat ja poolatar Ewa Gubańska, kes tunnistati konkursi võitjaks.
Kuusalu vallast Kahala külast pärit Maria Valdmaa lõpetas Tallinna Ülikooli eesti filoloogina ja õppis Georg Otsa nimelises muusikakoolis klassikalist laulu, misjärel viis armastus barokkmuusika vastu ta Hollandisse. Seal lõpetas ta 2010. aastal Haagi konservatooriumi varajase muusika laulu erialal ning jätkab magistriõppes Barbara Pearsoni, Jill Feldmani, Michael Chance’i and Peter Kooij juhendamisel. Ta on end täiendanud ka mitmetel meistrikursustel, sh , Evely Tubbi ja Jos van Veldhoveni juures barokkmuusika interpretatsiooni ning Eric Mentzeli ja Enseble Sequentia juures keksaja muusika alal.
Lauljatar on spetsialiseerunud J. S. Bachi ja W. A. Mozarti loomingu esitamisele, ent  on aktiivselt tegev ka keskaja muusika interpreedina. Oma koostööpartnerite seas on ta nimetanud Atheneumi kammerorkestrit, ansambleid ASKO/Schoenberg Ensemble, Ensemble L’Arpeggiata, Vox Luminis ja De Nederlandse Bachvereniging ning Eesti Filharmoonia Kammerkoori. Eestis esines ta viimati mullu augustis Nargeni festivalil, osaledes Tõnu Kaljuste käes all  ühe solistina Dominy Clementsi muusikalise draama „Valgustatud pimedusejünger” maailmaesiettekandel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp