Kaks rahvusvahelist näitust Kondase Keskuses

2 minutit

Karaleva on sündinud Minskis, kus elab praegugi. Kondase Keskuses tulevad näitamisele tema äärmiselt positiivsed maalid, mis küllap paljudes vaatajates mõnusat nostalgiat tekitavad. Need on pisikese irooniaga vürtsitatud helged ja nostalgilised tagasivaated lapsepõlve, sealjuures toonastesse raamatuillustratsioonidesse ja multifilmidesse. Näitus jõudis Kondase Keskusesse Eesti Lastekirjanduse Keskuse kaudu.

Nao Oshima (s 1983 Osakas) ja Yumeno Goma (s 1984 Kyotos) on mõlemad lõpetanud Kyoto Seika Ülikooli tekstiili osakonna aastal 2007. Peale lõpetamist viibisid nad pool aastat Taanis, kus õppisid Bornholmi saarel asuvas rahvaülikoolis keraamikat ja graafikat. 2010. aastast on nad esinenud mitme ühisnäitusega nii Taanis kui Jaapanis, Kondase Keskuses avatav näitus on nende jaoks esimene väljapanek väljaspool eelpool nimetatud riike. Näituse organiseerijaks on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorralduse tudeng ja Kondase Keskuse hea koostööpartner Anna-Liisa Simm, kes tutvus kunstnikega õpingute ajal Taanis.

Lähtudes jaapani kunsti traditsioonidest, on Oshima ja Goma peamiseks inspiratsiooniallikaks looduslikud motiivid ning maastikud. Laveerides maali- ja skulptuurikunsti ning keraamika vahel, valmistavad nad väikeseid detailseid esemeid, mille kokku sobitamisel sünnivad iseseisva ajaarvamisega nn omamütoloogilised maailmad.

Mõlemad näitused jäävad avatuks 13. aprillini. Paralleelselt on avatud veel Mella varbamaalide, Toivo Tuudelepa markerijoonistuse ning Viljandi Huvikooli eelkooliealiste laste näitused. Märtsis on Kondase keskus avatud kolmapäevast laupäevani 10-17, aprillis oleme avatud kolmapäevast pühapäevani 10-17. Kondase keskus asub Viljandis, aadressil Pikk 8. Vaata lähemalt: www.kondas.ee

Yumeno Goma ja Nao Oshima “Jalutuskäik”
Anna Karaleva maalid
19.03. – 13.04.2014
Kondase Keskuses
Pikk tn 8, Viljandi
Avatud K – L 10 – 17 (märts) K – P 10 – 17 (aprill)

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp