Maanteemuuseum avab Põlvas näituse reisikirjadest

1 minut

Reisijale on tülikas siinne soe suvi, kuumus, talumatu tolm koos sääskede ja muude putukatega, kes inimestele ja hobustele liiga teevad; kõige mugavam on öösiti reisida.
August Wilhelm Hupel, 1774.

Näitus „Teekond sõnades“ põhineb erinevatest reisikirjadest välja toodud huvitavatel kirjeldustel Eestimaa elust-olust, aga esitatud on ka eestlaste tähelepanekud teistest maadest. Tekste ilmestab Mellini 1798. aasta Liivimaa atlas. Näitus on koostatud Eesti Maanteemuuseumi arhiivi ja Põlva Keskraamatukogu hoidla materjalidest

Mitmed teisedki maanteemuuseumi 2014. aasta üritused on saanud ainestikku reiskirjadest ja teekonnakirjeldustest. Talvel ja kevadel toimusid muuseumis jutuvestmisõhtud, kus teatrietenduse võtmes kandis Miksteater ette põnevaid rännumeeste kirjapanekuid. Ka suveteater augustis jätkab samal teemal, etendub lugu rändmungast – vend Vahindrast. „Kindlasti on hooajanäitus see, kus ehk kõige kaasahaaravamalt reisikirjades öeldut kasutame ja külastajatele vahendame. Ootamatu, samas ka äratundmist tekitav näitus ootab tutvuma juba 1. mail,“ kutsus Värs muuseumisse külla.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp