Täna – eesti noorte interpreetide konkursi finaal

1 minut

EMLi juhatuse esimees Neeme Punder: „Külastasin mitmeid eelvooru konkursse erinevates Eesti nurkades ja nägin kuivõrd tõsiseselt ja pühendunult kõikide muusikakoolide õpilased ja nende õpetajad võistumängimist võtsid. See soojendas südant ja kinnitas tunnet, et suurest finaalist Eesti muusika- ja teatriakadeemias, kus samal ajal võistleb kuus erinevat pillirühma (kokku umbes 200 noort muusikut!) tuleb võimas ja tiivustav motivatsioonivedur tulevikku, mis täidetud muusikaga.”

EMLi noorte interpreetide konkursi üheks eesmärgiks on pilliõpetajakutse propageerimine. EML teeb konkursi korraldamisel koostööd Eesti muusika- ja teatriakadeemia, Eesti teatri- ja muusikamuuseumi ja programmiga „Eduko”. 17. märts on EMTAs kujundatud õppepäevaks, mil noortel muusikutel on võimalus tutvuda väärika õppeasutusega, saada osa õpitubadest ning osaleda ekskursioonil teatri- ja muusikamuuseumis.

Auhinnad antakse üle kell 17 algaval tseremoonial, kus esineb seitse noort muusikut. Auhindadega toetavad konkurssi Tallinna Loomaaed, Eesti Meremuuseum, ajakiri Muusika, ajakiri Kitarr, Eesti Muusika Infokeskus, Rahvusooper Estonia, Eesti Kontsert, Pärnu Muusikafestival, löökpillimängija Andrus Vaht.

Eesti Muusikakoolide Liit ootab kõiki konkursile kaasa elama. Lähem info konkursi kohta on üleval EMLi kodulehel http://www.muusikakoolid.ee/ ja Facebooki lehel https://www.facebook.com/Muusikakoolid

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp