18. Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevad Jõgeval

1 minut

Alo Mattiiseni muusikapäevad toimuvad kahes osas. Üritus algab muusikanädalaga (3.–6. märts) ja kulmineerub vokaalansamblite konkursiga 7.–8.märtsil. Konkurss algab 7. märtsil kell 14:00 ja lõppeb 8. märtsil kell 19:00.

Noorte vokaalansambleid hindab tuntud muusikategelastest koosnev žürii ehk „Suur Kõrv“ koosesisus: Marge-Ly Rookäär, Raili Jaanson, Laine Randjärv, Veroonika Portsmuth, Andres Ammas, Urmas Lattikas ja Priit Pajusaar. Hinnatakse esinemiskultuuri, kunstilist taset, intonatsiooni ja sisulist väärtust. Tähtis on jõukohane repertuaar ja laulu sobivus vanusegrupile. Igas vanusegrupis antakse välja laureaaditiitel parimale ansambli liigile. Välja kuulutatakse ka mitmeid eripreemiaid. Kõigi osalejate hulgast valitakse kaks üldvõitjat – üks koolinoorte ansambel ja teine noorteansambel.

Konkursist võivad osa võtta kõik koolinoorte- ja noorteansamblid. Võisteldakse viies vanusegrupis: IV–V, VI–VII, VIII–IX ja X–XII klass ja noored kuni 26. eluaastani. Ansamblis võib olla 3–10 liiget, lauldakse ilma mikrofonideta. Ansamblil tuleb esitada 2– 3 eestikeelset laulu. Üks neist a cappella.

Noored astuvad üles Jõgeva Põhikooli aulas, kus on hea akustika ja lava.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp