Mella, Toivo Tuudelepa ja Huvikooli laste näitused

2 minutit

Teisipäeval, 4. märtsil kell 17 avatakse Kondase Keskuses Raplamaal elava kunstniku Mella (kodanikunimega Meelis Luks) maalinäituse „Kirev käteta maailm“. Mella loomingu eripäraks on see, et inimesena, kes ei ole võimeline oma käsi kasutama, maalib ta varvaste abil. Mellat võib pidada musternäidiseks inimesest, kes on kohanenud oma erivajadustega, ega kurda, et seetõttu midagi tegemata jääb. Otse vastupidi: mitmekülgse inimesena on ta toimekas nii itimehe, laintantsija, MTÜ tegevdirektori, raadiosaadete toimetaja kui diskorina. „Tehnikasajand, mis sa ikka teed. .“ nagu kunstnik ise oma tegevusi kommenteerinud on. Mella rõõmsad, elujõulised ja ilu taotlevad maalid sobivad perfektselt paastukuusse talve teele saatmiseks ja kevadväsimuse ületamiseks. Sarnases keeles kõnelevad ka teised Kondase Keskuses uuel nädalal avatavad näitused.

Kolmapäeval, 5. märtsil kell 16 avatakse Kondase Keskuses Viljandi Huvikooli eelkooliealiste laste maali- ja joonistustenäituse „Kunsti mäng“. Õpetaja Elle Käosaare sõnul sünnivad nii väikeste laste pildid vahetute ideede kaudu – tundides ühtib fantaasia tegelikkusega. Kusagilt tuleb välkkiirelt mõte ja niisama kärmelt tuleb see ka paberile kanda. Näitamisele tulevad Huvikooli viimase kolme aasta kõige lõikavamad tööd, sellised visuaalsed mõttekäigud, mille aastad inimeselt paratamatult maha pesevad ja kuhu suur inimene ligi ei pääse.

Neljapäeval, 6. märtsil kell 13 avatakse Kondase Keskuses Viljandi puuetega noorte kunstiringi (tuntud kui Viljandi Keldristuudio) liikme Toivo Tuudelepa markerijoonistuste näituse. Tuudelepp on tegelenud joonistamise, maalimise ja graafikaga 1997. aastast, tema Kondase Keskuses eksponeerimisele tulevaid joonistusi iseloomustavad äärmine soojus, pakatav värviküllus ja tugev maalilisus, mistõttu võikski autori poolt nimetamata jäetud väljapanekut maalinäituseks nimetada. 21 näitusele valitud pildil esinevad jutukad ja usaldusväärsed tegelased nagu jääkaru, sõber Tiit, jänkude perekond ja vana veetorn. Tuudelepp on osalenud mitmetel näitustel Eestis ja välismaal, viimati oli tema teoseid võimalik vaadata Riigikogu kunstisaalis. Tuudelepa juhendaja on Keldristuudio õpetaja Malle Saarelaid.

Mella ja Tuudelepa näitused jäävad avatuks 13. aprillini, laste joonistusi ja maale saab vaadata 20. aprillini.

Märtsis on Kondase Keskus avatud kolmapäevast laupäevani 10-17, aprillis oleme avatud kolmapäevast pühapäevani 10-17. Kondase Keskus asub Viljandis, aadressil Pikk 8. Vaata lähemalt: www.kondas.ee

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp