EMP tutvustab Tallinna muusikanädalal eesti nüüdismuusikat

2 minutit

EMPi esitluskontserdil reedel, 28. märtsil kell 19 saab Mustpeade majas kuulda René Eespere, Mirjam Tally, Märt-Matis Lille, Arash Yazdani, Marianna Liigi, Mariliis Valkoneni ja Weekend Guitar Trio muusikat. Esitluskontserdi kunstilised juhid on helilooja Erkki-Sven Tüür, Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder ja Eesti Muusika Infokeskuse juht Evi Arujärv. Nende valik võimaldab igal aastal saada ülevaate meie eri põlvkondade parasjagu aktuaalsete heliloojate loomingust, sealjuures väga heade eesti muusikute esitustes.

Lisaks juba traditsiooniks kujunenud heliloojate autorikavadele keskenduvale esitluskontserdile korraldab Eesti heliloojate liit laupäeval, 29. märtsil kell 20 Rotermanni kvartali Uues jahulaos koostöös Rootsi festivaliga “Göteborg Art Sounds” (GAS) esitluskontserdi, kus nüüdismuusika saab kokku improvisatsiooni ja jazzmuusikaga. Kontserdi kuraator on GASi kunstiline juht, rootsi helilooja ja helikunstnik Staffan Mossenmark, kes on oma paljude eksperimentaalsete teoste hulgas loonud näiteks kontserdi 24-le jäätiseautole ja kontserdi 100-le Harley Davidsoni mootorrattale.

EMPi ja GASi esitluskontserdil esinevad improkoor Häikijad Anne-Liis Polli juhendamisel, nüüdismuusika ansambel Una Corda (klavessiin, harf, kannel). Esimese avaliku ülesastumise teeb jazzimeeste Peedu Kassi, Raun Juurika ja Andre Maakeri trio Armada (kontrabass, klahvpillid ja kitarr). Rootsist tuleb TMWle end näitama eksperimentaalne trio koosseisus Harald Svensson, Isabel Sörling ja Staffan Svensson (klahvpillid, vokaal ja trompet elektroonikaga). Sarnaselt Götebori festivalile tahetakse ka Tallinna kontserdiga lähendada eri muusikalisi žanreid ning avastada uusi, ebatraditsioonilisi kontserdipaiku.

TMW on muusikatööstuse valdkonna spetsialistide kohtumispaik, mis omandab Baltimaade, Ida-Euroopa ja Põhjamaade piirkonnas aina suuremat tähtsust. 27. – 29. märtsini toimuvad muusikatööstuse teemaline konverents ja paljusid muusikastiile hõlmavad kontserdid üle linna, sh heliloojate liidu kureeritavad EMPi esitluskontserdid.

Kõigi TMW kontsertide korraldajad kutsuvad publikusse oma valdkonnas ja muusikastiilis olulisi võtmetegelasi. EMPi esitluskontserdil on kutsutud külaliste seas peamiselt uue muusika ja eksperimentaalmuusika festivalide kunstilised juhid ja korraldajad. Lisaks käib kontsertidel palju muusikaajakirjanikke ja muusikatööstuse tegelasi, keda nüüdismuusika huvitab kaudsemalt. EMPi kontserdid on hea platvorm heliloojatele, aga ka interpreetidele ja ansamblitele, kes seal üles astuvad ja kel on suur võimalus, et hiljem kutsutakse neid eesti muusika kavu esitama välisfestivalidele.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp