Tõsta pilk ja ava süda

3 minutit

„Tõsta pilk ja ava süda“ on seitsme aasta jooksul toetanud erivajadustega noori ning Pillifondi kaudu on abi saanud mitmed Eesti interpreedid. 2014. aasta on kuulutatud Euroopa Aju Aastaks (European Year of the Brain) ja sellega seoses pühendab PLMF tänavuse festivali moto avalikkuse laiemale teavitamisele muusika ainulaadsest mõjust inimaju arengule.

„Teadlased on tõestanud, et muusikainstrumendi õppimine kaasab aktiivselt tegevusse aju erinevaid osi ja on seeläbi üks efektiivsemaid vahendeid aju arendamiseks kui ka tervendamiseks,” selgitas PLMFi loominguline juht Pille Lill ning lisas: “Inimesed nii meil kui mujal vajavad teavet. Just selleks oleme 13.02 kontsrdile kutsunud rääkima muusikateraapia doktori Alice Pehk´i ja 19.02 kontserdile TLÜ muusikateaduse lektori Gerhard Lock’i.”

Talvefestivalil esineb mitmeid soliste: Rahvusooperi Estonia teine kontsertmeister ning viiuldaja Kristina Kriit ja keelpillikvarteti Prezioso, C-JAM-i ning ERSO liige, tšellist Andreas Lend. Samuti astuvad üles Eesti noored talendid, 2012. aastal Roomas Santa Cecilia Konservatooriumi lõpetanud sopran Arete Teemets ja Muusikakeskkoolis õppiv noor pianist Mariin Gill, kelle esituses kõlab Mozarti klaverikontsert TMKK sümfooniaorkestri ja dirigent Mikk Murdvee koostöös. Põnevat kaasaegse muusika helikeelt toob publikuni 2009. aasta Kultuurkapitali aastapreemia laureaat Ansambel U:.

Kontserdid toimuvad Rootsi-Mihkli kirikus, Rahvusraamatukogus, Õpetajate Majas, Suurgildi hoones ja Hopneri Majas (vana Matkamaja) ning külastajaid rõõmustatakse PLMFile tavapäraselt soodsate piletitega (8/5 EUR). „Kaks festivali kontserti Rahvusraamatukogus ja üks Rootsi-Mihkli kirikus toimuvad tasuta, kus tuntud klassikapärle esitavad VII Eesti noorte keelpillimängijate konkurss-festivali ja II Vabariikliku Vokalistide Konkursi laureaadid ning EMTA dotsent Aavo Otsa trompetiklassi väljapaistvaimad mängijad,“ lisas Pille Lill.

Kava

VIII Tallinna Talvefestivali kava: http://www.plmf.ee/kava-1_est

11. II kell 15 Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 7/9)VII
Eesti noorte keelpillimängijate konkurss-festivali laureaadid Greta Ernesaks (tšello), Katariina Maria Kits (viiul), Maarja Helen Oserov (viiul), Hans Christian Aavik (viiul), Valle-Rasmus Roots (tšello),klaveril Lea Leiten, Auli Lonks
Kavas Bach, Locatelli, Boccherini, Brahms, Sarasate, Prokofjev, Cassadó jt.
Vaba sissepääs

12. II kell 18 Hopneri Majas (Raekoja plats 18)Kristina Kriit (viiul), Andreas Lend (tšello) ja Kirill Boev (klaver)
Kavas: Schubert, Ravel jt.

13. II kell 15 Rahvusraamatukogus (Tõnismägi 2) EMTA dotsent  Aavo Otsa trompetiklass
Gatis Gorkuša, Mihkel Kallip, Märt Metsla, Marcis Runka, Priit Rusalepp, Norman Verte, klaveril Meeli Ots
Kavas: Telemann, Arban, Bozza, Peskin, Tomasi
Vaba sissepääs
 
14. II kell 18 Õpetajate Majas (Raekoja plats 14)
Kersti Ala-Murr (sopran), Jaak Lutsoja (akordion)
Kavas: Piazzolla, Puccini, Kalman jt.

15. II kell 19 Suurgildi hoones (Pikk 17)
ANSAMBEL U: koosseisus Tarmo Johannes (flööt), Helena Tuuling (klarnet),
Merje Roomere (viiul), Levi-Danel Mägila (tšello), Vambola Krigul (löökpillid), Taavi Kerikmäe (klaver)
Kavas: Aints, Crumb, Tulev, Broening
 
18. II kell 18 Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 7/9)
Arete Teemets (sopran), Mariin Gill (klaver, TMKK), Piia Paemurru (klaver),
Tallinna muusikakeskkooli sümfooniaorkester, dirigent Mikk Murdvee
Kavas: Mozart, Rossini jt.
19. II kell 18 Rahvusraamatukogus (Tõnismägi 2)
II üleriikliku vokalistide konkursi laureaadid Olga Zaitseva (sopran), Aule Urb (metsosopran), Tamar Nugis (bariton), Arvids Keinis (bariton), klaveril Piia Paemurru
Kavas: Tšaikovski, Purcell, Puccini, Mozart, Verdi jt.
Vaba sissepääs

20. II kell 18 Hopneri Majas (Raekoja plats 18)
Carlo Pari (klaver, Itaalia)
Kavas: Scarlatti, Liszt, Rahmaninov

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp