Noorte fotoprojekti „Paralleelmaailm“ plakateid näeb Tartu linna reklaamsammastel

2 minutit

MTÜ Noored Toredate Mõtetega fotoringi algatatud projekt “Paralleelmaailm” algas eelmise aasta 14. novembril Emajõe Koolis, kus projekti elluviijad kohtusid 8 erineva fotohuvilise noorega. Kohtumisel tutvustati erivajadustega noortele nii projekti ideed kui fotograafia põhitõdesid. Osalejatele jagati ühekordsed filmiga fotokaamerad ning õpetati neid kasutama. Igal noorel oli neile antud kaameraga pildistamiseks aega paar nädalat ning seejärel tagastati kaamerad projekti korraldajatele.

Tänaseks on filmirullidest saanud kaunid plakatid, mis ehivad Tartu linnaruumi 10.-17. veebruarini. Fotod on üleval kaheksal linna reklaamsambal (Narva mnt. ja Raatuse tn ülekäiguraja juures, Raekoja platsil, Kaarsilla läheduses, Vabaduse pst, Tartu turuhoone ees, Küüni tänaval, Playtechi hoone kõrval, Riia mnt ja Kalevi ristmikul, Tartu Kohtumaja ees, Riia mnt ja Turu ristmikul, Vana Kaubamaja kõrval, Riia mnt ja Turu ristmikul, Tasku ees ja Turu tn Aura kõrval.

Projekti algataja ja idee autor on MTÜ NTM fotoringis osalev 18-aastane Johanna Hints. Koos oma kaaslastega loodab Johanna, et „Paralleelmaailm“ puudutab paljusid inimesi: projektis osalevad erivajadusega noored on saanud võimaluse ennast teostada ja kohtuda teiste noortega, nad saavad oma loomingut ja nägemust maailmast tutvustada laiemale avalikkusele. Vaatajad saavad aimu puuetega inimeste maailmast, nende teadlikkus tõuseb ning nad hakkavad rohkem märkama erinevusi enda kõrval. Projektis mitteosalevad noored saavad innustust ja julgust ka ise midagi uut proovida.

https://www.facebook.com/paralleelmaailm

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp