Näitus “MIRAAŽID. Mood vabariigi aastapäevaks” Eesti Ajaloomuuseumis

2 minutit

Eesti Moekunstnike Ühendusel täitus 2013. aastal 20 aastat. Sel puhul kutsub Eesti Moekunstnike Ühendus koostöös Läti Disainerite Liiduga kõiki moekunstisõpru näitusele Maarjamäe lossi vaatama valikut moekunstnike käe all kõige tähtsamateks riiklikeks tähtpäevadeks – vabariigi aastapäeva vastuvõttudeks – loodud pidulikest rõivastest.

Need erilised kleidid on justkui MIRAAŽID – õhupeegeldused, mis viivad nii kandja kui vaataja imede maailma. Tuhkatriinulik ilmutus on kui terendus muinasjutulisest elust, mis võib saada reaalsuseks, kui vaid julgeme unistada.

Näitusel eksponeeritud kleidid on valminud viimase kahekümne aasta jooksul, kandes endas killukest moeajalugu. Sünnipäevanäitusel osalevad ka naaberriigi Läti moekunstnikud oma riigi aastapäevadeks disainitud rõivastega. Kõrvutades naaberriikides vabariigi aastapäevaks valminud moeloomingut Eesti kunstnike töödega, võib märgata traditsioonide eripära nii rõivastes kui riigi sünnipäeva tähistamise tavades.

Teiste hulgas saab näitusel näha moekunstnik Kai Saare poolt presidendiproua Ingrid Rüütlile loodud kleite vastuvõttudest aastatel 2002-2004. Näitusel on esindatud ka Läti endise presidendi Vaira Vike Freiberga, Eesti Ajaloomuuseumi direktori ja mitmete teiste silmapaistvate naiste kleidid.

Näituse koostajad:
Anu Hint, Eesti Moekunstnike Ühendus
Česlija Čable-Zibene, Läti Disainerite Liit

Näitus “MIRAAŽID. Mood vabariigi aastapäevaks.” on Maarjamäe lossis avatud 7. veebruarist 2. märtsini 2014.

Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe loss on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 10-17.
Kohale saab bussidega 1A, 5, 8, 34A ja 38, peatus Maarjamägi.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp