Projekt 5TUFF viib Tartu disainitudengid viiendat korda Stockholmi mööblimessile

2 minutit

Dekoratiivsusele lisaks annab naturaalne narmaspind lakoonilistele vormidele pehmuse ja soojuse.

Kõigi messil esitlemisele tuleva viie tooli disainis on lähtutud eesmärgist, et tool peab olema kergesti detailideks lahtivõetav ja transporditav. Samuti on kõik taftingpinnad võimalik puhastamiseks ja hooldamiseks tooli konstruktsiooni küljest eemaldada. Toolide disainis on rõhk kontrastsetel materjalidel: puit, metall, villane lõng.

Stockholmi mööblimessil osalemine on saanud tudengite jaoks traditsiooniks. Seekordne mess on järjekorras juba viies. Igal aastal stardib veebruaris Rootsi poole teele uus tudengite meeskond.
Väljapaneku esitlemine Stockholmi mööblimessil annab noortele disaineritele võimaluse saada otsest professionaalset tagasisidet disainilahendustele ja erialasele konkurentsivõimele rahvusvahelises kontekstis. Samuti pakub osalemine võimalust arendada koostöösidemeid teiste disainiharidust pakkuvate kõrgkoolide, disainerite ja mööblitootjatega. Kahe osakonna koostöös toimuvad tootearendusprojektid on saanud tudengitele oodatud väljakutseks. Osalejad jagavad oma kogemusi pärast messi ka teistele tudengitele.

TKK esitleb projekti 5TUFF Stockholmi Mööblimessi Greenhouse´i paviljonis messiboksis VH04:10.

Projekti 5TUFF juhendasid Jaak Roosi (mööblidisain), Liina Kool (tekstiilitehnoloogia) ja prof. Aet Ollisaar (tekstiilidisain, projekti juhtimine). Sel aastal osales projekti erinevates etappides ligi 30 disainitudengit. Disainimeeskondades töötasid III ja IV kursuse tekstiili- ja mööbliosakonna tudengid, taftingpolstrite teostuses osalesid lisaks esimese kursuse tekstiilitudengid.

Projektis 5TUFF valmis viis eriilmelist tooli:
• Lebo – disainerid: Maria Kuusik, Rainer Klement, Reela Nigul, Kätlin Lõbu • UKA UKA – disainerid: Aadi Jürmann, Helmi Arrak, Priscilia Van der Plassche, Kaisa Krusenberg.
• Rude! – disainerid: Kersti Teenu, Liisa Mahlapuu, Hertta Võido

• ÕHK -disainerid: Joonas Riisalu, Merit Eensoo, Ingrid Olesk, Leelo Moor

• PESA – disainerid: Helen Teigar, Liis Saare, Kätlin Eskla, Liina Tiidor

Messiboksi kujundasid Aivar Oja juhendamisel mööbliosakonna tudengid.
Boksi kujunduses kasutatud graafilised joonised teostas maalingute osakonna tudeng Johanna Mudist. Messitrükise kujundas Riho Tiivel, tootefotode autor on Juri Seredenko.

Projekti toetasid Eesti Kultuurkapital, Tallink, AS Silmani Elekter ja Lincona Põrandakeskus.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp