Valminud on näituse „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ kataloog

1 minut

 
Eesti Ajaloomuuseumi Filmimuuseumi näitus „SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand“ tutvustab Eesti filmiajalugu läbi filmitegemise protsessi. Tegemist on  ainsa siinset filmi- ja kinolugu tervikuna tutvustava näitusega, mis kajastab omal moel ka Eesti filmi uurimise hetkeseisu.
 
Värskelt valminud kataloog heidab pilgu meie filmilukku, mis koosneb armastatud ja unustatud filmidest, meeldejäävatest tegelaskujudest, filmide saamislugudest ja nendega seotud legendidest ning paljust muustki.  Sarnaselt näitusele on ka kataloog üles ehitatud  filmitootmise protsessi etappidele. Raamat sisaldab ekpositsiooni teksti- ja fotomaterjali kõrval ka lisainfot, mis mahukal näitusel kohta ei leidnud, ent annab väärtuslikke teadmisi Eesti filmi- ja kinoajaloost. Samuti toome lugejani Eesti filmiloo personaalsema tasandi, lisades koondkäsitlusele filmitegijate mälestusi, mis avavad siinse filmitootmise arengut selles osalenud inimeste pilgu läbi.  
 
Kataloog on rikkalikult illustreeritud ja sisaldab lisaks fotomaterjalile ka näitusel eksponeeritud esemete pildistusi. Eesti ja inglise keeles.

Koostaja: Eesti Ajaloomuuseumi Filmimuuseum
Keeletoimetaja: Hille Saluäär
Tõlkija: Refiner Translations
Kujundajad: Anne Pikkov, Marek Piliste
Trükk: Reusner
 
 
 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp