Neeme Järvi annab teada

2 minutit

Kontserdid ära ei jää. Üllatusuudisena anname oma publikule teada, et maestro Neeme Järvi asemel astub detsembriks ja 1. jaanuariks välja kuulutatud kontsertidel orkestri ette grammy’ga pärjatud dirigent Mikko Franck – maailmalavade üks nõutumaid dirigente. Hiljuti avalikustati uudis, et pärast aastatepikkust tööd Belgia Rahvusorkestri ja Soome Rahvusooperi peadirigendina saab praegu 34aastasest Franckist Prantsuse Raadio sümfooniaorkestri järgmine peadirigent.
Muusikamaailmas väga harukordsena saavutas Franck väga noorena edu nii sümfooniorkestri- kui ooperidirgendina, juhatades juba 20ndate eluaastate algul paljusid olulisi Euroopa orkestreid, sh Londoni Philharmonia Orchestra ja Londoni Sümfooniaorkester, Müncheni ja Iisraeli Filharmoonikud, samuti lavastusi Berliini Riigiooperis. Ka grammy auhinna kaasmaalase Jean Sibeliuse loomingu salvestamise eest saavutas ta juba 23aastaselt. Loogilise jätkuna kiirele edule on tulnud koostöö maailma juhtivate sümfooniaorkestritega nagu Berliini Filharmoonikud, New Yorgi Filharmoonikud jpt. Aastail 2002–2007 oli Mikko Franck Belgia Rahvusorkestri peadirigent ning äsja lõpetas üheksa hooaega kestnud töö Soome Rahvusooperi kunstilise juhi ja peadirigendina. Nädal enne ERSO ette tulekut annab ta kaks kontserti Orchestre de Paris’ga, mille peadirigent ja kunstiline juht on ERSO kunstiline nõustaja Paavo Järvi.
Francki esmakohtumine Eesti publikuga sai teoks 1997. aasta detsembris, mil 17aastane Franck juhatas koos oma tollase õpingukaaslase Anu Taliga Põhjamaade Sümfooniaorkestri esimest kontserti. 1. jaanuaril 2002 juhatas Mikko Franck ERSO uusaastakontserti.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp