Neljapäeval algab „Jõulujazz”

2 minutit

„ Jõulujazzi” avab Poola jazzi sarmikas esileedi Aga Zaryan, kontserdiga teeb ta kummarduse kahele legendaarsele jazzilauljale – Nina Simone’ile ja Abbey Lincolnile. Kontserti saab otseülekandes jälgida Delfi portaalis. Festivali oodatuim kontsert on USA ja Eesti muusikute ühisprojekt, kus maailma parimaid vokaalansambleid New York Voices kohtub meie tippmuusikutest koosneva Estonian Dream Big Bandiga. New Yorgi nelikuga liitub üheks lauluks ka meie Estonian Voices. Eesti muusikasõbrad on märganud Krystle Warreni eriliselt hingestatud muusikat, sest Kumu kontsert on välja müüdud. Shai Maestro oma trioga lõpetab värske albumi „A Road to Ithaca” esitlusturnee festivalil „Jõulujazz”.
 Eesti muusikud pakuvad põnevaid värskeid kontserdikavu. Eesti armastatud saksofonist Raivo Tafenau tähistab koos arvukate sõpradega oma 50. sünnipäeva kümne kontserdiga mitmel pool Eestis. Pianist ja helilooja Kristjan Randalu esineb koos keelpillikvartetiga Prezioso. Jaak Lutsoja kvintett ja Norras elav lauljatar Kersti Ala-Murr esitavad Argentiina võrratu tangomeistri Astor Piazzolla muusikat. Kristjan Mazurtšaki Põhjala reisid on andnud uut inspiratsiooni maagiliseks audiovisuaalseks kontserdiks „Saladuslik Põhjala”. Rebecca Kontus kutsub  oma lauludega „Jõuludeks koju“. Weekend Guitar Trio lõpetab ansambli 20. tegevusaasta koos draamanäitlejate kitarrikvintetiga kodusel Eesti Draamateatri laval. Eesti unustamatu laulumeistri Arne Oidi 85. sünniaastapäeva tähistab kontsert „Laululinnuhaldjas”. Laulud nii suurtele kui väikestele kõlavad Eesti Raadio laululaste, Püha Miikaeli Poistekoori ettevalmistuskoori, Maarja-Liis Ilusa, Marten Kuninga ning Siim Aimla ansambli esituses.
Rahvusvahelise haardega Soome muusikud saksofonist Jukka Perko ning kitarristid Jarmo Saari ja Teemu Viinikainen annavad kontserdi värske albumi „Avara” muusikaga. Rootsi saksofonist-flötist Anders Hagberg tuleb seekord esinema koos Palestiina muusikutega ja peagi ilmuva uue plaadi „Times of India” kavaga. Klubilist hõngu pakub Austria-Ungari eriline koosseis Airtist, kus didgeridoo, parmupillid ja beatbox sulanduvad hip-hopi klubirütmidega, Tallinnas on kontserdi soojendusesinejad Jaan Tätte parmupillil ja Taavi Tulev live-elektroonikaga.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp