Üle-eestiline meeskooride võistulaulmine

2 minutit

Kolmes kategoorias osales 16 meeskoori, kes esitasid 10-15 minutilise kava. Kohustusliku lauluna tuli A-kategoorias ette kanda Ester Mägi „Üks hetk”, B-kategoorias A. Kunileiu ja L. Koidula „Sind surmani” ning C-kategoorias  K. A. Hermanni ja M. Veske „Ilus oled, isamaa”. Esinejad salvestas Klassikaraadio.

Võistulaulmist hindas rahvusvahelises žüriis kolm  tuntud koorijuhti: Robert Sund Rootsist, Juha Holma Soomest ja Ivars Cinkuss Lätist. A-kategoorias tuli võitjaks Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, dirigendid Peeter Perens ja Siim Selis; B-kategoorias Haaslava Meeskoor, dirigent Kalev Lindal ning C-kategoorias Saaremaa Meeskoor SÜM, dirigendid Mari Ausmees ja Ester Soe. Parimaid autasustati diplomi ja rahalise preemiaga.

Žürii esimees, kauaaegne Rootsi vanima ja kuulsaima meeskoori Orphei Drängar dirigent Robert Sund tõstis esile A-kategooria meeskooride kõrget kunstilist taset ja võistulaulmise rahvusvahelisel tasemel korraldust. Ka maestro Kuno Areng nõustus žürii arvamusega, et meie tippmeeskoorid üllatasid oma muusikalise sõnumiga, mis tekitas hea kontakti lauljate ja kuulajate vahel. Samuti rõhutas meie kogenuim koorijuht dirigentide väga head tööd kooride võistulaulmiseks ettevalmistamisel.

Esimene Eesti meeskooride võistulaulmine korraldati juba 1936. aasta 27. juunil Tallinnas. Siis osales neli meeskoori ja võitjaks tuli Tallinna Meestelaulu Seltsi meeskoor Gustav Ernesaksa juhatusel. Eesti Meestelaulu Selts korraldab Eesti meeskooride võistulaulmisi iga viie aasta järel.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp