Mustpeade majas kõlab muusika erinevale maitsele

2 minutit

7. novembril annavad Eesti Interpreetide Liidu eestvedamisel valges saalis kontserdi Annaliisa Pihlak (metsosopran) ja Jaanika Rand-Sirp (klaver), kavas on Edvard Griegi ja Robert Schumanni teosed. Esitamisele tuleb kolmest laulutsüklist koosnev kava, kus kaks on tuntud armastuslaulude kogumikud.

28. novembril esineb samas sarjas Cantores Vagantes. Plokkflöödi kvartetis astuvad publiku ette Reet Sukk, Taavi-Mats Utt, Andres Siitan ja Taniel Kirikal. Cantores Vagantese poolt kokku seatud kavas saab kuulda valiku populaarsetest 15.-16. sajandi teostest erinevates rüüdes. Eesti Interpreetide Liidu kontserte toetab ka Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

15. novembril toimub meditatiivne kontsert, mis kannab pealkirja „Helide müsteerium”, esinejateks Alicija ja Richard Eiliakas (Leedu). Nad mängivad iidseid ja kaasaegseid muusikariistu nagu gongid, tiibeti kausid, flöödid, didgeridoo, koshi kellukesed, luues meditatiivselt lõdvestavat muusikat. Kes soovib, võib muusika paremaks nautimiseks ja vastava meeleseisundi saavutamiseks kaasa võtta lamamisaluse ja pleedi.

21. novembril toimub kontsert sarjast „Portreed”, portreteeritavaks helilooja Lepo Sumera (1950-200), osa võtavad Kadri-Ann Sumera (klaver), Tõnu Kalm (klarnet), Oksana Sinkova (flööt), Karmen Puis (laul), aga samuti muusikateadlane Merike Vaitmaa. Tegemist on kontserdisarjaga, kus lavale astuvad nii interpreet kui ka muusikateadlane. Esitatakse helilooja loomingut ning tutvustatakse selle tagamaid, näidatakse tema loojanatuuri erinevaid tahke.

27. novembril leiab aset järjekordne kontsert Eesti Kammerkooride Liidu sarjast „Kuulajale”, kus astuvad üles kammerkoor „Head ööd, vend” (dirigent Külli Kiivet) ja Tartu Ülikooli Kammerkoor (Triin Koch), kavas kaasaegne koorimuusika Eestist ja maailmast. Kontserdisari alustas sarjaga tänavu sügisel, mis esitleb omanäolisi ja mitmekülgse tegevusega Eesti kammerkoore.

30. novembril kõlab sarjas „Maailmamuusika rituaalid” šoti ja iiri muusika, esinevad Jeana Leslie (flööt, klaver, klahvpillid), Siobhan Miller (tants ja vokaal), Kristan Harvey (flööt), Tina Rees (klahvpillid, tants ja vokaal). Korraldajad on kontserdi kohta öelnud veel järgmist: Šoti rahvuspühal, Püha Andrease päeval tutvustatakse külastajaile Šoti rahvusmuusikat, pajatakse rahvapärimusi, esitatakse tantse (stepptants), lauldakse gaeli keeles. Õhtujuht tutvustab Šotimaa ajalugu, publik saab osaleda tantsudes, õpitakse Šoti laule. Näidatakse pilte Šotimaa loodusest, arhitektuurist, inimestest.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp