Tagasi unenäomaailma? Miks mitte?

2 minutit

Zsófia Sztranyák (1988) on ungari graafikakunstnik. Noorele eale vaatamata on tal olnud mitmeid isiku- ja grupinäitusi nii Ungaris kui Rumeenias ja Itaalias ning tema loomingut on Ungaris rohkelt auhinnatud. Eestis on Zsófia esimest korda.

Zsófia ütleb oma loomingu sünni kohta järgmist: „Minu lemmiktehnika on graveerimine. Selles tehnikas olen teinud ka enamiku oma töödest. Uuristan metalliplaadi sisse joonise ja täidan vaod tindiga. Seejärel läheb plaat koos paberilehega pressi alla ja tulemust saab juba mõne aja pärast näha. Mingis mõttes nii lihtsalt see kõik sünnibki.

Joonte sügavus ja sensuaalsus – kui nii võib öelda, on minu jaoks veetlev. See, kuidas need risti-rästi, paralleelselt, keereldes ja igal võimalikul moel ussi kombel siueldes ühtse süsteemi moodustavad, paelub mind. Ma imetlen iga laigu ja värvipritsme dünaamilisust ja mängulisust. Kunagi ei saa täiesti kindel olla, milline on lõpptulemus. See on nii põnev!
Saan inspiratsiooni oma unenägudest. Unenäod ei püsi sageli kaua meeles – mõni paneb kõik kirja ja avaldab raamatu, mina talletan need oma töödes. Panen need kirja ja siis annan neile füüsilise vormi“.

Kunstnik viibib avamisel.

Näitus jääb avatuks kuni 6. detsembrini 2013.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp