Näitused „70+“ ja „Eilsest vajunud“

2 minutit

Galerii Nooruse esimesel korrusel avatakse aastatel 1966-1967 ERKI lõpetanud kunstnike 7. ühisnäitus „70+“. Näituse diapasoon on kujundusprojektidest kuni maalini.
Näitusel „70+“ osalevad: Peeter Kuutma, Jaak Soans, Tiiu Pallo-Vaik, Enno Ootsing, Malle Leis, Tõnis Laanemaa, Kristi Laanemaa, Tõnu Lauk, Maile Grünberg, Kristiina Kaasik, Jüri Arrak, Malle Lauk, Ivi Laas, Maire Morgen Hääl, Helle Vahersalu, Aleksander Igonin.

Nooruse keldrikorruse ruumides avatakse Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) maalingute osakonna IV kursuse näitus „Eilsest vajunud“, mis on paralleelväljapanek esimesel korrusel eksponeeritava näitusega „70+”.
TKK maalingute osakonna õppejõud Helle-Reet Paris kaasas oma tudengid projekti, kus ta koos kunagiste kursusekaaslastega osaleb näitusel, millel puudub ühine nimetaja. Iga näitusel osalev kunstnik ja teos on eri nägu ning eri tegu. Sama põhimõtte järgi on koostatud ka tudengite näitus „Eilsest vajunud”. Sellest tulenevalt on galeriis harukordne võimalus võrrelda ja analüüsida kahe erineva põlvkonna kunstiteoseid ühel ajal ja ühes kohas.
Ühisnäituse tulekust said tudengid teada rohkem kui pool aastat tagasi. Alates sellest ajast on kõigi autorite ideed kogunenud, settinud ja leidnud visuaalse väljundi. Tulemus jõuab nüüd galeriis kunstihuvilisteni. Väljapaneku pealkiri „Eilsest vajunud“ viitab protsessile, kus noored kunstitudengid esitavad omanäolisi teoseid, mis kulmineeruvad ühiseks näituseks.
Näitusel „Eilsest vajunud“ on esindatud järgmised autorid: Johanna Mudist, Liisa Õunloo, Liis Leegen, Kristiina Kullus, Heiki Arge, Karin Ojaste, Margret Paide, Mirjam Hinn, Maria Evestus, Mikhail Stashko, Kadri Lipping, Vitaly Makurin.

Näitused jäävad avatuks 17. novembrini. Galerii Noorus asub Tartus, Riia 11. Galerii on avatud K-P 11-18. Näituste külastamine on tasuta.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp