Pärnu Linnaorkestri avakontsert

2 minutit

Kontsert toimub koostöös Eesti Muusikanõukoguga. „Meie eesmärk on käesoleva aasta 1. oktoobril pöörata muusikale rohkem tähelepanu ning tagada üle Eesti kõigile juurdepääsu muusikale. Soovime, et muusika kõnetaks võimalikult paljusid Eesti elanikke ja selle külalisi“ vahendab Eesti Muusikanõukogu.
 
Pärnu kontserdimajas esinevad koos Pärnu Linnaorkestriga hinnatud tenor Mati Turi ja eesti parimaid metsasarvemängijaid Rait Erikson. Kontserti dirigeerib Jüri Alperten.
 
Kavas:
 G. Verdi avamäng ooperile „Saatuse jõud“ (“La forza del destino”)                      
B. Britten Serenaad tenorile, metsasarvele ja keelpilliorkestrile op 31
R. Wagner avamäng ooperile „Rienzi“ WWV 49 
 R. Wagner Faust-avamäng WWV 59
R. Wagner avamäng ooperile „Nürnbergi Meisterlauljad“ („Die Meistersinger von Nürnberg”) WWV 96
 
 
Pärnu Linnaorkester on loodud 1994. aastal. Orkestrit on dirigeerinud Neeme Järvi, Paavo Järvi, Kristjan Järvi, Jorma Panula, Eri Klas, Olari Elts, Paul Mägi, Vello Pähn, Arvo Volmer, Erki Pehk, György Selmeczi jt. Orkestri esimene peadirigent oli Loit Lepalaan, 1998. aastast on peadirigendiks Jüri Alperten.
 
Pärnu linna esinduskollektiivi ees on soleerinud paljud mainekad interpreedid, orkester on osalenud mitmetes muusikalavastustes ja ooperites ning samuti on salvestatud muusikat filmidele ja helikandjatele. Pärnu Linnaorkester on sage esineja eesti muusikafestivalidel; koostööd  tehakse ka paljude kontserdikorraldajatega ning muusikakollektiividega. Väljapaistvate loominguliste saavutuste eest on Pärnu Linnaorkester kahel korral pälvinud Pärnu muusika aastapreemia (2002, 2007).

www.plo.parnu.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp