Viljandi kitarrifestival saab avalöögi

1 minut

Juba kuuendat aastat toimuv Viljandi Kitarrifestival kostitab sel aastal publikut tervelt 17 kontserdiga. Esmakordselt astub festivali raames üles Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos  tuntud solistidega – Weekend Guitar Trio, Paul Daniel, Ain Agan Ning Marzi Nyman, kes on Soome rahvusvaheliselt üks tunnustatumaid kitarriste.

Kontsertidel Viljandis, Tallinnas ja Rakveres tulevad esmaettekandele tunnustatud Eesti muusikute ja heliloojate Tauno Aintsi, Robert Jürjendali ja Raul Söödi uudislooming.

Samuti astub lavalaudadele maailmastaar Peter Fessler (GER), kes avab festivali raames uue sarja singer/songwriter, kus muusik saadab end meisterlikult kitarril.  Muusikut peetakse Saksamaa esi jazz-hääleks ning ta on auga teeninud kuulsuse rahvusvahelisel areenil.

Ameerika Ühendriikidest kohale lennanud kitarrigeenius Peter Bernstein astub üles koos Toivo Undiga kontrabassil ning Ahto Abneriga trummidel. Antud kontserdiga alustatakse kitarrifestivalil uut sarja – Eesti bassilegend ja välismaa kitarrilegend.

Viljandi Kitarrifestivali eesmärgiks on arendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu. Festival koondab kitarrimängijad Eestist ja välismaalt ning arendab rahvusvahelist ning kitarriõppe alast koostööd.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp