Selgusid konkurss-näituse „Kunstnikult raamatukogule“ võitjad

1 minut

II preemia, milleks on 500 eurot ja isikunäitus Rahvusraamatukogus, sai Hannes Starkopf skulptuuriinstallatsiooni „Elekter” eest, mis kajastab Rahvusraamatukogule valusat teemat – meie suure hoone energiakulu, osutades ka laiemalt tõsiasjale, et kultuur ja selle tarbimine on kulukad.

Kuna näitusele esitati väga erinevaid ja väga kõrgel professionaalsel tasemel töid, otsustas žürii erandkonnas anda välja kolm võrdset kolmandat preemiat, mis annavad õiguse korraldada isikunäitus Rahvusraamatukogus.
III preemia võrdselt vääriliseks hinnati:
Siim-Tanel Annus – akrüülpildid lõuendil ja vineeril “Piibli Ramat 1739” ja 2 lehekülge esimesest eestikeelsest trükisest “Wanradti-Koelli katekismus 1535”,
Elna Kaasik – vaibainstallatsioon “Hommage minu lemmikuile I-VIII“,
Rait Prääts – klaasvormid seeriast „Arvutid”: “Absoluutne tõde”, “Ajalugu” ja “Religioon”.

Näitusel esineb 72 autorit üle 140 tööga. Esindatud on eelkõige professionaalsed kunstnikud. Tööd on väga erilised ja eriilmelised. Lisaks skulptuuridele ja maalidele leiame gobelääne, autoriköiteid, joonistusi, oforte, installatsioone jm.
Näituse kujundas Loit Jõekalda ja seda saab Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis, fuajeegaleriis ja 6. korruse näitusesaalis vaadata 16. oktoobrini.

www.rahvusraamatukogu.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp