Klassikatähed avavad hooaja Mustpeade majas

2 minutit

KAVA:

Alisson Kruusmaa ” Kolm laulu soolotrompetile ” esiettekanne


Rael Kõiv – Viivuks hetk trompetile ja klaverile esiettekanne

Maria Kõrvits – Umbra 3 trompetile ja klaverile esiettekanne

Rasmus Puur ” Tärkamine ” Flüügelhornile ja klaverile esiettekanne

Michael Burritt ” Four Movements for Marimba”


Eino Tamberg ” Sonaat trompetile, klaverile ja löökpillidele” op.82


Indrek Vau on alates 1993. aastast (vaheajaga 1996-2000) on olnud Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri trompetirühma kontsertmeister ning osalenud mitmete välisorkestrie töös. Talle on omistatud mitmeid auhindu, näiteks 1986. aastal võitis Indrek Vau Eesti Vabariiklikul puhk- ja löökpillimängijate konkursil diplomi ning 1990. aastal jõudis konkurssfestivalil „Con Brio“ finaali. 1994. aastal Kölnis aset leidnud rahvusvahelisel trompetistide konkursil jagas ta II-III kohta. 2008. aastal pälvis Indrek Vau Eesti Kultuurkapitali Interpreedi aastapreemia.

Ta on esinenud Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Tallinna Kammerorkestri, Läti Rahvusliku Sümfooniaorkestri, Moskva Novaja Opera orkestri, Hortus Musicuse Akadeemilise Orkestri, Tallinna Barokkorkestri jpt. orkestrite ees koostöös hinnatud dirigentidega. Indrek Vau õppis Sibeliuse Akadeemias.

Peep Lassmann on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor, pianist ja muusikategelane. Ta on esinenud Soomes, Rootsis, Saksamaal, Itaalias, Taanis, Austrias, Tšehhis, Ungaris, Bulgaarias, Venemaal, Lätis, Moldaavias, Küprosel, Kuubal, Kanadas ja USA-s. Ta on soleerinud koos olulisemate Eesti orkestritega, Moskva Filharmoonia orkestriga ning muude orkestritega Venemaal, Moldaavias ja Lätis. Ta on salvestanud arvukalt CD-plaate, sh. ka koos Eesti Riikliku Sümfoonia Orkestriga.

Peep Lassmann on täiendanud end Moskva konservatooriumi assistentuur-stažuuris maailmamainega pianisti Emil Gilelsi juures ning võitnud mitmeid auhindu pianistide konkurssidel. Prof. Peep Lassmann on juhendanud meistrikursusi Karlsruhe, Grazi, Berliini, Leedu, Soome, Tšehhi, Granada ja Rostocki muusikakõrgkoolides.

Heigo Rosin  lõpetas 2011. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe dotsent Rein Roosi löökpilliklassis ning 2013. aastal samas magistrantuuri cum laude diplomiga. Samaaegselt õpib noormees Belgias Antwerpenis Flaami Kuninglikus Konservatooriumis Carlo Willemsi ja Koen Wilmarsi löökpilliklassis magistriõppe I kursusel. Heigo on mänginud mitmete orkestrite koosseisus ning solistina on ta esinenud koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkestriga. Lisaks sellele on ta esinenud erinevate sooloprogrammidega nii Eestis kui ka välismaal: Poolas, Soomes, Belgias, Taanis ja Itaalias.

Heigo on edukalt osalenud mitmetel konkurssidel, näiteks Eesti puhk- ja löökpillimängijate konkursil Tallinnas I preemia, Marimba konkursil Fermos Itaalias (2011, 2012), löökpillikonkursil The Tromp Hollandis (2010, 2012), kolme kooli konkursil (II koht, 2008), üleriigilisel muusikakoolide löökpilliõpilaste konkursil (I–II koht, 2006)

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/klassika/?concert=129373


Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp