Eesti viiuldaja Mari Poll pälvis auhinna

2 minutit

CMF toetab muusikuid ja ansambleid, kes esitavad klassikalist, jazz-, rahva- või maailmamuusikat, eesmärgiga tutvustada publikule andekaid muusikuid ning pakkuda neile korralduslikku ja reklaamialast tuge. Fondi asutasid praegune Londoni linnapea Roger Gifford ja tema abikaasa Clare, selle patroonide ja kuraatorite hulka kuuluvad Plácido Domingo, Sir Nicholas Kenyon, Sir Richard Stilgoe, The Brodsky Quartet jt. CMFi toetavad mitmed Londonis tegutsevad muusika- ja kunstiinstitutsioonid nagu Barbican Arts Centre,  Guildhalli muusika- ja draamakool, Londoni Sümfooniaorkester, City of London Festival ning Worshipful Company of Musicians.

Tänavused laureaadid valiti enam kui 50 kandidaadi seast ja lisaks Mari Pollile said auhinna ka tšellist Mihhail Nemtsov, plokkflöödimängija Miriam Nerval, saksofonist Alastair Penman, harfimängija Claire Iselin, pianist Cordelia Williams, folkkvartett Bridie Jackson & The Arbour ning folkbänd Tir Eolas.

Mari Poll lõpetas tänavu suvel õpingud Londoni Kuningliku Muusikakolledži Artist Diploma programmis (prof Radu Blidar) ning täiendab end sel hooajal Soloist Diploma programmis Norra muusikaakadeemias. Äsja saabus ta 22. – 29. VIII Sionis (Šveits) toimunud Tibor Varga nim rahvusvaheliselt viiuldajate konkursilt, kus jõudis 24 osavõtja hulgas finaali. Noore viiuldaja järgmised ülesastumised sel kuul on Rodolfo Lipizeri nim rahvusvaheline viiuldajate konkurss Gorizias (Itaalia), Arvo Pärdi teoste plaadistamine koos Vox Clamantisega Tallinnas ning kontsert koos Per Lundbergiga Norra muusikaakadeemias Oslos.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp