IX Tallinna Kammermuusika Festivali lõpetab Camerata Nordica

1 minut

Camerata Nordica (Rootsi) koosneb kõrgetasemelisest keelpillimängijast, kes on pärit nii Põhjamaadest kui ka mujalt maailmast. Cameratat eristab teistest orkestritest just lugude esitamise viis, esinetakse seistes, kompaktse grupina ja ilma dirigendita. Tänu sellele näeb publik muusikute omavahelist tihedat vaimset sidet ja eesmärgile pühendatust.

Camerata Nordica ja solist Catherine Bullock (vioola, Inglismaa) suunduvad Tallinnast otse Londonisse Euroopa mainekaima festivali BBC PROMS debüütkontserdile, kus orkestri kanda on haruldase Benjamin Britteni “Eleegia” esmaettekanne. Tallinna kontserdil kahjuks Eleegiat keelpillidele veel kuulda ei saa, kuid see-eest astub orkestri ees üles  üks Eesti väljapaistvamaid interpreete Oksana Sinkova Mercadante flöödikontserdiga.

Samal kontserdil antakse üheksandat korda üle Mari-Ann jaTunne Kelami poolt Marje ja Kuldar Sink’i nimeline PLMF-i preemia „Noor Muusik 2013″.

Tallinna Kammermuusika Festivali korraldab Pille Lille Muusikute Fond (PLMF), mis loodi 2003. aastal eesmärgiga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis toetab järjepidevalt mitmete Eesti muusikatalentide käekäiku, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kontserdi kava: http://www.plmf.ee/2908-jaani-kirik-1_est

Festivali galerii: http://www.powerhouse.ee/g/PLMF/Kammer/

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp