EMTA kontserdihooaega alustavad doktorandid laval

2 minutit

 Muusika- ja teatriakadeemias toimub kolmapäeval, 2. septembril 2020 algusega kell 19 kontserdi- ja teatrimaja suures saalis (Tatari tn 13) kontsert „Doktorandid laval”. Kavas on Chopin, Debussy, Tüür, Albini, Ho (maailmaesiettekanne), Rääts, Maimets. Kontserdile pääs on prii!

 Kontserdisari „Doktorandid laval“ sündis 2018. aastal doktorantide enda initsiatiivina. Seekordsel kontserdil esinevad nii äsja doktoriõppesse vastu võetud üliõpilased Heigo Rosin, Vittoria Ecclesia ja Mantas Šernius kui ka juba varem õpinguid alustanud doktorandid Maila Laidna, Mari-Katrina Suss, Ksenia Rossar, Anneli Tohver, Tiiu Sisask ja Johan Randvere. Kontserdi teises pooles kõlavad heliloomingu doktorantide Riho Esko Maimetsa, Tze Yeung Ho ja Giovanni Albini kompositsioonid. Kaastegevad on Robert Traksmann, Helena Altmanis ja Andreas Lend.

ÕHTU TÄIS HEAD MUUSIKAT

Muusika- ja teatriakadeemia doktoriõppe keskuse juhataja professor Kristel Pappeli sõnul on sel õhtul oodata Erkki-Sven Tüüri helitööd „Motus I“ löökpillidele, samuti prantsuse impressionisti Claude Debussy üht enese lemmikteost – esimest rapsoodiat klarnetile ja klaverile. Romantik Fryderyk Chopin on esindatud oma dramaatilise teise skertsoga.

Lisaks on võimalik kuulda Giovanni Albini 8. keelpillikvartetti, mis põhineb Gesualdo da Venosa kuulsal madrigalil „Moro, lasso, al mio duolo“. Mängitakse ka Eesti klaverimuusika ühte tuntumat teost – Jaan Räätsa pala „Tokaata”. Maailmaesiettekandele tuleb Tze Yeung Ho kompositsioon värv. vissen sopranile ja klavessiinile tsüklist vihik. Riho Esko Maimetsa teos klaveriduole „sinikõrgustele” on inspireeritud Ernst Enno musikaalsest ja kirglikust luuletusest „Meie hing”.

Kontserdi kunstiline juht on professor Marje Lohuaru.

Vt kontserdi kohta täpsemalt: https://emtasaalid.ee/uritused/doktorandid-laval-3/

MUUSIKAHUVILISED ON KONTSERDIÕHTULE VÄGA OODATUD!

 

 

 

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp