Vene Teatri uus hooaeg algab muusikali „Minu veetlev leedi“ esietendusega

2 minutit
Vene teater. Minu veetleva leedi dekoratsioonid.

Vene Teatri 73. hooaeg algab 5. septembril kauaoodatud muusikalavastusega „Minu veetlev leedi“, mille peaosades mängivad Elina Nechayeva ja Aleksandr Ivaškevitš. Bernhard Shaw’ näidendi „Pygmalion“ ja Gabriel Pascal’i samanimelise filmi ainetel loodud muusikal tõotab Vene Teatris kujuneda tõeliseks publikumagnetiks ning esimestele etendustele on piletid välja müüdud. Muusikali lavastab Venemaa tuntud koreograaf ja režissöör Alla Sigalova.

Hooaja avapäeval ootab külastajaid pidupäeva kaunistustes imeilus teatrimaja. Tänu floristile ja lilledisainerile Tatjana Tridvornovale luuakse publikualale muinasjutuliselt kaunis lillede kuningriik.

Sügisel on Vene Teatris arvukalt teisigi esietendusi.
10. septembril jõuab vaatajateni M. Durnenkovi “Utoopia”. 90. aastate nostalgiast inspireeritud perekonnaloo toob väikeses saalis lavale Eesti teatri üks edukaim ja tunnustatuim loominguline tandem Karl Laumets (lavastaja) ning Kristjan Suits (kunstnik ja valguskunstnik).

25. septembril esietendub aga suures saalis krimikomöödia “8 armastavat naist” Tatjana Kosmõnina lavastuses. Seda Robert Tomas’ näidendit on Eesti teatrites mitmel korral edukalt mängitud. Praegugi on see Rakvere Teatri mängukavas. Vene Teatris pakub oma versiooni välja Tatjana Kosmõnina, kes püüab säilitada selle looga kaasas käivat prantsuse sarmi ja elurõõmsaid noote, luues samal ajal siiski dramaatilise lavastuse. Lavaloo helikujunduses on oma koht ka prantsuse režissööri Francois Ozoni samanimelise filmi muusikal.

Septembris jõuab pärast pausi taas lavale “Viimane korrus”
10. ja 26. septembril näeb publik romantilist komöödiat “Viimane korrus”, kus peaosi mängivad Elina Purde (külalisena) ja Aleksandr Ivaškevitš

30.oktoobril jõuab üle pika aja Vene Teatri lavale kaunis kontsert-etendus – Talvine kontsert „Armastatutest ärge lahkuge…“. Vene Teatri näitlejate esituses kõlavad erinevate põlvkondade romantilised lemmiklaulud, mis tõestavad taas, et kõik siin maailmas on pidevas muutuses. Kõik, peale armastuse.

Uue hooaja alguses on teatrisse oodatud ka lapsed. 17. septembril on mängukavas kaunis ja vaatemänguline lavastus “Muinasjutt tsaar Saltaanist” (A. Puškin). Jõuvaheajaks aga toob vene lavastaja Irina Kondrašova välja südamliku muinasjutulise jõululoo „Pähklipureja“.

Kõikidel Vene Teatri etendustel on tagatud sünkroontõlge eesti keelde!

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp