Kohila Koolituskeskuse Veranda Galeriis Frederik Klanbergi fotonäitus

2 minutit

Kohila Koolituskeskuse Veranda Galeriis on avatud Frederik Klanbergi fotonäitus “Eile nägin ma Eestimaad”.
Kummalisel kombel on see näitus justkui jätkuks ja omamoodi lõpp-punktiks meie muusika- ja kunstikooli suurele samanimelisele kontserdi- ja näituseprojektile, mis ajaliselt ulatus veebruarist suveni. Nende näituste ja kontserdite kokkuvõtteks saab öelda, et nii palju kui on inimesi Eestimaal, on samapalju erinevaid Eestimaid. Kuid ikkagi saavad need erinevad loomingulised nägemused kusagil kokku ja moodustavad koos ühisala ühisnimetusega EESTI.
Frederik Klanberg on Hollandis elav Eesti dokumentaalfotograaf. Alates 2017. aastast õpib Haagi Kuninglikus Kunstiakadeemias (KABK).
“Olles juba üle kümne aasta elanud võõrsil, panen tähele, et mida kauem olen olnud eemal, seda olulisemaks ja lähedasemaks on mulle muutumas Eesti. Loomulikult ka Eesti kui Vabariik, ent eriti Eesti kui koht, kus on mu kodu, minu inimesed ja pere. Ja nagu kodu, inimesed ja pere, ei ole ka Eesti ise kuidagimoodi täiuslik.
Kuigi külastan seda maad kõigest kaks-kolm korda aastas, märkan üha enam, et Eesti areng on olnud tasakaalust väljas. Siia on tekkinud nii palju uut ja uhket, palju uut rikkust ja head mainet, mis ulatub riigipiiridest kaugele välja. Ent on ka palju kohti, kus elu on vaiki, kohti mis on unustatud. Kohtades, milles kõlab veel teatud uhkus, mis eksisteeris seal aastaid tagasi. Ka need kohad peavad saama kaasatud Eesti arengusse.
Minu töö “Eile nägin ma Eestimaad” räägibki sellest tasakaalust, mis Eestis on paigast. Kuidas hoida ära see, et Eesti piirid ei lõpeks Tallinnas, vaid hõlmaksid füüsiliselt tervet Eestit ja kulgeksid metafooriliselt veel Euroopasse edasi?”

Näitusel olevad luuletused tõlkis inglise keelest eesti keelde Moonika Arras.

Näitus on avatud kuni novembrini.
Tööpäevadel kella 9.00–21.00
laupäeviti kella 9.00–20.00
Viljandi mnt. 37, Kohila
79804, Raplamaa
info@tohisoo.edu.ee

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp