Irene-Maria Lindi 2. XI 1943 – 22. X 2017

2 minutit

Meie seast on lahkunud muusik, pianist, õpetaja ja lihtsalt väga hea inimene Irene-Maria Lindi (Tehva). Olin kõigest kuueaastane, kui Irene juurde esimesse klaveritundi läksin. Temalt saadud impulss kandis mind muusikas edasi ja kannab tänapäevani. Olen üks neist väga paljudest õnnelikest, kellele Irene oma tarkust, headust ja soojust jagas. Klaverimängu kaudu õpetas ta tundma ja edasi andma muusika ilu. Vaimustudes sellest ise, vaimustas ta oma õpilasi, kelle hulgas oli nii teiste instrumentide mängijaid kui ka lauljaid, koorijuhte, heliloojaid. Paljud neist on jõudnud oma alal tippu. Kindlasti on selles oma osa Irene isiksusel.

Irene naeratus oli kõikevõitev, päikeseline ja soe. Hoolimata raskest liikumist takistavast terviseprobleemist jätkus tal kõigile tähelepanu ja heatahtlikkust. Jätkus energiat Tallinna Kammerorkestriga esinemiseks, soolo-ja kammermuusikakontsertide andmiseks, muusika salvestamiseks Eesti Raadios. Jätkus jõudu ja armastust ka perele.

Irene-Maria Lindi sündis Tallinnas. Klaverit õppis ta alguses Haapsalu muusikakoolis Alice Kansa juures, seejärel Tallinna muusikakoolis Hilja Olmi juhendamisel. 1969. aastal lõpetas ta Tallinna riikliku konservatooriumi professor Bruno Luki klassi. Professori juures täiendas Irene end ka edaspidi. 1969. aastal algas elutöö: üldklaveri õpetamine Tallinna riiklikus konservatooriumis, nüüdse nimega Eesti muusika- ja teatriakadeemia, mis kestis üle 40 aasta. Irene nakatavat energiat, tema musikaalsust ja eksimatut stiilitunnet said kogeda paljud noored muusikud, kellel oli õnne Irene juures õppida.

Ütlen nende muusikute ja sadade muusikaarmastajate nimel, kes Sinu kontsertidel käisid – aitäh Sulle, Irene! Aitäh, et olemas olid, et jagasid meiega kõike ilusat, et soojendasid meid oma sisemise säraga.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia nimel

Lauri Väinmaa

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp