Pealelend: Heili Lindepuu, Tallinna Tantsuteatri juhataja-produtsent

Pealelend: Heili Lindepuu, Tallinna Tantsuteatri juhataja-produtsent
Heili Lindepuu
2 minutit
Heili Lindepuu
Heili Lindepuu

Tallinna Tantsuteatri eestvedamisel saab aprillist alguse uus nüüdistantsulavastuste sari, kus noortel nüüdistantsijatel on võimalus ennast publikule ja koreograafidele-lavastajatele näidata ja tutvustada. Uue sarja avalavastused on teinud koreograafid-lavastajad Eliisa Lott ja Kristjan Rohioja, etendusi antakse 7. ja 8. aprillil Tallinnas Vaba Lava teatrisaalis ning 29. aprillil Tartu Uues teatris.

Mida Tallinna Tantsuteatri uus nüüdistantsulavastuste sari endast kujutab?
Nüüdistantsus on liikunud raskuskese koreograafidele kui loojatele ning jätnud tantsijad tagaplaanile. Tantsuteatrites on tantsijaamet aga hädavajalik, samuti ei ole kõik (kohe) koreograafid, vaid osa soovibki tegutseda nüüdistantsu vallas just tantsijana. Paraku on võimalusi selleks väga vähe.
Tallinna Tantsuteatri uus sari toob esiplaanile tantsija, andes Viljandi kultuuriakadeemia, Tallinna ülikooli ja Tallinna balletikooli lõpetanutele ja lõpetajatele võimaluse näidata ennast nüüdistantsijana ning leida selles vallas ka tööd. Samuti näeme suurt potentsiaali teatrieriala lõpetanutes.
Koreograafid Eliisa Lott ja Kristjan Rohioja on leidnud oma lavastustesse kokku neli noort võimekat tantsijat, kuid loodetavasti saame järgmistes lavastustes kasutada ka neid tantsijaid, kes sel korral jäid valimata. Etendustele oodatakse koreograafe, et nad tutvuksid noorte talentidega ja leiaksid oma lavastustesse uusi tantsijaid.
Etendusõhtutel näeb kaht eri­ilmelist lavastust. Eliisa Lott on tuntud kui contemporary jazz’i viljeleja ning samasuguses jõulises emotsionaalses laadis valmib ka tema lavastus. Loti lavastuses tantsivad Julia Koneva ja Aleksandr Žemžurov. Kristjan Rohioja kui humoristlik minimalist vormib lavastuse tantsijate-näitlejate Raho Aadla ja Kristo Viidingu isikupära pinnalt.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp