Eesti muusika suurprojekt Hiinas

2 minutit

25. oktoobril algab Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdiga Pekingis Rahvusraamatukogu Kunstikeskuses esimene Balti muusika festival Hiinas. Festivalil, mis kestab 22. novembrini, on silmapaistval kohal Eesti muusikute esinemised.

Hiinas astuvad lisaks Eesti Filharmoonia Kammerkoorile üles käsikellade ansambel Arsis, tšellokvartett C-JAM ja soolopianist Rein Rannap, kokku 20 kontserdiga Shanghai, Pekingi, Guangzhou, Hong Kongi, Jinani ja Xuzhou kesksetes kontserdisaalides. Mitu kollektiivi tuleb ka Lätist ja Leedust.
Tegu on Eesti kultuuri teadaolevalt ühe mahukama ja kõrgetasemelisema rahvusvahelise tutvustusega.Eesti poolt on sündmuse algatajaks ning eestvedajaks Eesti Kontsert, Hiina poolt China Association of Performing Arts ja Shanghai City Theatre. Osalevad samuti Leedu Rahvusfilharmoonia ja Latvijas Koncerti. Festivali toetab Eesti Kultuuriministeerium.
Suurejooneline Eesti muusikute esitlus maailma ühel tähtsamal muusikaturul (hõlmatud on mitu Hiina suurlinna) sai alguse Hiina kontserdikorraldajate delegatsiooni visiidist Eestisse eelmise aasta juulis Eesti Kontserdi kutsel. Kõik esinejad valiti tookordsetelt showcase’idelt, mis jätsid Hiina kolleegidele väga hea mulje Eesti interpreetide tasemest.
Festivali oluliseks eesmärgiks on ette valmistada Balti riikide ning Hiina muusikute ja kontserdikorraldajate edasist koostööd. C-JAMi kontsertidel Hiinas osaleb kohalik erhude kvartett, koos esitatakse Hiina heliloojate poolt on ühisansamblile seatud Eesti ja Hiina muusikat.
Järgmisel aastal on vastukülaskäigul Balti riikides mitu Hiina juhtivat muusikakollektiivi. Jätkuvad ka Eesti muusikute visiidid Hiina: Eesti Kontsert kavandab 2015. aasta sügiseks Eesti Rahvusmeeskoori ja Estonian Dream Big Bandi kontserdireise.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp