Tallinna Kammerorkester avas Tuneesias festivali

2 minutit

Tallinna Kammerorkestri selle suve erilised maailmakontserdid päädisid 10. juulil Kartaagos festivali “Roman Theatre of Carthage” avamisega. Nüüd siis jõuti kontserdiga Aafrika mandrile. Enne seda esineti Arvo Pärdi kavaga Ameerika Ühendriikide kõige olulisemates saalides (dirigent Tõnu Kaljuste) ja seejärel oldi kontserdireisil Hiinas.

Tuneesias esineti maailmahaardega oud’imängija ja innovaatilise plaadifirma ECM artisti Anouar Brahemi kutsel. 2008.aastal käis Anouar Brahem koos oma kvartetiga esinemas Tallinna Filharmoonia festivalil „Täiuslik vaikus“. Nüüd esines orkester tema ansambliga ja esitusele tulid Tõnu Kõrvitsa orkestriseaded Brahemi teostele. Brahem jäi seekordse koostööga väga rahule: „Tallinna Kammerorkestril on oma eriline kõla, mis mulle väga meeldib ja meie kontserdile väga sobis. Meie koostöö sujus täiuslikult.“

Kõrvits on tõusmas meie üheks olulisemaks nüüdisheliloojaks, ja just oma mitmekülgse haarde tõttu. Äsja laulupeo nimilooga veelgi laiemat tuntust kogunud Kõrvits näitas nende teostega oma hoopis teist külge – maailmamuusika tundmist. Helilooja oli ka ise reisil kaasas.

Nii kava, mille pealkiri oli “Souvenance“, kui ka festivali kohta leiab infot Anouari Brahemi kodulehelt http://www.anouarbrahem.com/

Orkestri järgmine suur ülesastumine on Birgitta festivalil Šveitsi-Eesti koostöös Mozarti koomilise ooperiga „Röövimine Serailist“. Siingi esinetakse oma peadirigendi Risto Joosti käe all.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp