PENi president John Ralston Saul peab reedel avaliku ettekande

1 minut

John Ralston Saul on kirjutanud kuus romaani ja üksteist esseekogumikku. Ta on võitnud mitmesuguseid auhindu, nende seas ka Kanada tähtsaima, Kindralkuberneri kirjandusauhinna. PEN Internationali president on ta olnud alates 2009. aastast, praegu käib tal teine ametiaeg.

PEN International on 1921. aastal asutatud maailma suurim kirjanikke ühendav organisatsioon, millel on keskused enam kui sajas riigis. PENi kõige olulisem eesmärk on võidelda sõnavabaduse eest kogu maailmas ning seista maailma kirjanike, kirjutavate ajakirjanike ja teiste kirjandusega tegelejate vaba eneseväljendamise võimaluse eest vastavalt PENi hartale. Tähtsuselt järgmine eesmärk on edendada kirjandust ja kirjaoskust.

Eestis viibides kohtub Saul Eesti PENi liikmete ja Eesti Vabariigi kultuuriministriga. Tänast avalikku ettekannet on kutsutud kuulama kirjarahvas, raamatusõbrad ja kõik huvilised. Teemaks on PENi praegused tegevussuunad, mille alla mahuvad näiteks sõnavabadust ahistavad seadused Ukrainas ja Venemaal ning ajakirjanike vastu suunatud vägivald maailma erinevates paikades.

Eesti PENis on 30 liiget.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp