Muuseumisõber 2014 on Riin Alatalu

2 minutit

 

Eesti kultuuripärandiaastal 2013 külastas suuremaid ja väiksemaid muuseume ning teisi mäluasutusi rohkem kui 7100 koolilast pea kõikjalt Eestist. See sai võimalikuks tänu AS Edelaraudteele, kes võimaldas tasuta sõidu ja Eesti muuseumide koostööle. Paljudele lastele oli see esimene rongisõidukogemus ja rohkem kui 200le klassitäiele erakordne võimalus mugavalt muuseume külastada. Riin Alatalu oli projekti „Rööpad viivad pärandini” eestvedaja ja koordinaator.
 
Tänavuse muuseumisõbra tiitli omanik on algatanud samuti eelmisel aastal alanud Eesti Töötukassa ja muuseumide koostöö, kus tööotsijad on saanud muuseumides kas ajutist või ka püsivat tööd.
 
Muuseumisõbra aunimetuse väljaandmise eesmärk on avaldada avalikku tunnustust isikule, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud Eesti muuseumide toetamisel – osalenud muuseumide arendamisel, muuseumides tehtava töö kajastamisel või aidanud kaasa muul moel Eesti muuseumide maine tõstmisele. Muuseumisõbra tiitliga tänab muuseumirahvas Riin Alatalu senise rõõmsameelse ja tegusa toe eest.
 
Varem on tiitliga pärjatud Pertti Pyhtilä (2007), Kadi Alatalu (2008), Enn Kunila (2009), Mart Ummelas (2010), Riina Roose (2011), Ivi Tomingas (2012) ja Ott Sandrak (2013).
 
Tänavuse muuseumisõbra austamine toimub Tallinnas Adamson Ericu muuseumis Lühike jalg 3 esmaspäeval, 9. juunil kell 16.

Jaga

Samal teemal

Jaga
Sirp